Lichtblick annoncerer adskillelsen. Hvor hårdt er det for et band i Schlager-genren?

Foto: universal-music.de / Ben Wolf

Pigegruppen Lichtblick annoncerer nu adskillelsen – trods en håbefuld start. SchlagerPlanet forklarer, hvorfor det er så svært for bands, inden for Schlager-branchen.

Det startede så godt. Anna Hirschmann, Rebecca Schelhorn, Louiza Moorbeck og Lisa Aberer var ved en casting af sanger og “Atemlos” – Komponist Kristina Bach, opdagede og placerede dem som et pigeregrupprojekt Lichtblick i Schlager.

Med albummet “Lichtblick” var der også en pladekontrakt med Electrola (Universal Music Group), derudover fulgte en stor tv-promoveringskampagne, optrædener i lørdag aften showet “Willkommen bei Carmen Nebel” (ZDF). Sidste forår blev de kåret til “Årets Newcomer” og modtog SchlagerPlanet-prisen.

Anna Hirschmann annoncerede sin afgang i november og ville fortsætte sin professionelle karriere. ”Kære, efter 3 vidunderlige år med Lichtblick besluttede jeg at forlade bandet af professionelle grunde. Jeg har haft uforglemmelige øjeblikke med mine piger, jeg var i stand til at lave betagende forestillinger, oplevede cool studio-sessioner, gode tv-shows og mega-begivenheder og for alle disse oplevelser, er jeg uendelig taknemmelig for at have lov til at tage med mig! ”, Skrev hun på sin Facebook-side.

Nu, efter et par uger, er Lichtblick væk. På deres Facebook-side takker sangerne deres fans og deres team og retfærdiggør adskillelsen: ”… Efter lang overvejelse, intensive diskussioner og også en eller to tårer, har vi nu besluttet at gå musikalsk adskilte veje. Vi er enige om, at vi aldrig kunne erstatte Anna, og at Lichtblick kun er et lyspunkt for os, selvom vi føler os komplette. Vi håber, du forstår, at vi ikke tog denne beslutning let … “

Høj gage: Alle ønsker at tjene penge

Annas afgang er en grund til adskillelsen, men bestemt også økonomien. For som en nykommer er det ekstremt vanskeligt for bands og grupper at positionere sig i Schlager-markedet. Fordi det er svært at sælge cd’er og at tjene penge i den digitale omvæltning i branchen. Lejen skal nu betales med gagen fra liveoptræden.

Hos Lichtblick, for eksempel, ønsker de fire sangere ikke kun at tjene penge, men også ledelsen, en stylist, en tekniker / tour guide, bookingbureauet og også pladeselskabet i henhold til de nye såkaldte “360 graders kontrakter”.

Der er også høje rejse- og hotelomkostninger til forestillingerne. Arrangører skal betale mellem 4.000 og 5.000 euro for et nyt band. Og det er problemet! Hvem betaler det for nye, fordi priserne er mellem 500 og 1.000 euro. For prisen på 5.000 euro kan du få en etableret soloartist, der også sælger billetter.

I øvrigt er dette ikke kun et Lichtblick-problem, det var det samme i starten af Cappuccinos (der er nu kun tre) og fra VoXXclub, som dog var mere vellykket. Feuerherz er også godt på vej til at etablere sig i det langsigtede schlager.

Die Draufgänger var et godt booket partyband længe før deres tv-optrædener i Florian Silbereisens tv-shows i Østrig og Klubbb3 går alle deres egne veje på egen hånd.

Christoff De Bolle er en vel booket stjerne i Belgien, Jan Smit udfylder store arenaer og er vært for tv-shows i Holland, og Florian Silbereisen er bare Florian Silbereisen …

Vi ønsker Lichtblick-pigerne Anna Hirschmann, Rebecca Schelhorn, Louiza Moorbeck og Lisa Aberer alt godt for deres fremtid og er sikre på, at vi vil se den ene eller den anden som soloartist igen …

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse