Oktoberfest forbyder »L’amour toujours«: Hvilken sang bliver den næste, der forbydes?

»Sangen vil ikke blive spillet – hverken i teltet eller andre steder.« Dette er Clemens Baumgärtners markante ord. Hvis dette navn ikke siger dig noget, så er Clemens Baumgärtner en af de vigtigste mænd i München. Baumgärtner er chefen for Oktoberfesten. Mange kan selvfølgelig gætte, hvilken sang det handler om. Det er »L’amour toujours«. Den italienske DJ Gigi D’Agostinos hit er nu 23 år gammelt. Men siden højrefløjen har omskrevet sangen og opfordret til »Tyskland til tyskerne« og »udlændinge ud«, er den igen på alles læber.

Indtil for nylig kunne man kun høre de racistiske linjer på østtyske kælderdiskoteker og landsbyfester, men siden Sild-skandalen har hele Tyskland været bekendt med dem. Og nu frygter enhver klub, bar eller teltoperatør fra Glücksburg til Sonthofen, at deres etablissement skal blive det nye »Pony Kampen« – stedet på Sild, hvorfra den racistiske sang spredte sig over hele Tyskland. (Video kan ses nederst)

Overlad ikke »L’amour toujours« til højrefløjen!

Men giver det mening at forbyde sangen? Nej, siger f.eks. stjerne-DJ’en Alex Christensen i et interview med denne redaktion. »Selvfølgelig kunne jeg kaste op i en rundkreds. Men vi skal alle være opmærksomme på én ting: Vi skal ikke lade vores kultur blive taget fra os af sådan noget højreorienteret lort,« brummede manden, der selv spiller sangen.

Og han har ret. Hvor ender vi, hvis vi pludselig forbyder alt, hvad højreorienterede eller andre ekstreme tænkere gør til deres eget? Bliver Helene Fischers hit »Atemlos« pludselig forbudt, fordi en eller anden højreekstremist laver »atemlos« om til »ausländerlos«? Må Höhner ikke længere synge »Viva Colonia«, fordi Colonia også kunne blive til Germania? Må vi ikke længere bære landsholdstrøjen ved EM, fordi en skinhead gjorde det samme ved demonstrationen lige forinden? Skal vi måske snart lukke alle tyrkiske snackbarer, fordi højreorienterede hellere vil spise tyske svineknogler? Nej, det skal vi ikke!

Vi må ikke give disse mennesker fortolkningssuverænitet, vi må ikke give dem vores musik, vores kultur. »L’amour toujours« handler om kærlighed. Og det er stærkere end had. Så lad os synge Gigi D’Agostinos sang. I sin oprindelige version. Højt og af fuld hals! Også, og frem for alt, til Oktoberfesten, hvor mennesker fra hele verden mødes!

Kilde: Schlager.de

Sidste år var problemet med sexistisk musik, som du kan læse mere om her: Oktoberfest 2023

Vi har indsat videoen som er mixet sammen med originalen. Schlager.de kan ikke drages til ansvar for at vi bringer den. (red.)

Det skal du læse