Lichtblick: “Vi lader ikke noget eller nogen stoppe os”

Lichtblick er en af de hotteste nyankomne i 2018. Schlagerplanet har mødt det første schlager-pigeband i Tyskland og snakker med dem om deres musik, deres mål og kvinde power i schlager verden.

Fire unge kvinder ønsker at være Tysklands første pige band. Chancerne er gode, for med Kristina Bach (“Große Träume”) har kvartetten fået så god en start, som man som nyankomne kan ønske sig. Ikke kun Helene Fischers mega hit “Atemlos durch die Nacht” stammer fra Kristina Bach’s hånd, men hun har også skrevet for schlager stjernen Michelle. I et eksklusiv interwiev med schlagerplanets chefreporter Daniela Kerscher, taler Rebecca (22), Anna (25), Loiza (24) og Lisa (25) om deres mission, om hvilke lyspunkter de vil tænde hos musikfans og hvad de skylder Kristina Bach.

Schlagerplanet: Hvor er i fire piger et lyspunkt for schlager scenen?

Louiza: Fordi vi er det første schlager pigeband i Tyskland, og det er tid til noget nyt og poppet lyd. Man læser på de forskellige platforme, at man i hver TV-udsendelse ser de samme kunstnere. Det vi naturligvis ændre.

Rebecca: Vi vil forsøge at leve op til navnet og gøre vores bedste, for at begejstre folk med vores sange. Vi elsker hver en sang på vores album “Lichtblick” (udkommer d. 4 maj 2018), kan identificere os og håbe, at der er mange derude som også kan. Både med os og med vores sange.

Schlagerplanet: Man kunne argumentere, at det ikke er nemt at starte op i denne tid, hvor der er så mange unge kunstnere der forsøger at starte op.

Rebecca: Jeg tror ikke at der en guide i schlager branche for at man lykkedes. Vi har et godt pladeselskab, et godt management, en god producent, koreografi og med Kristina Bach en virkelig unik mentor. Vi har alle vigtige forudsætninger, og vi vil ikke kun drømme om at nå vores mål, vi vil gøre alt for at nå det. Vi er motiveret og parate til at krydse vores egen grænse og vokse.

Anna: Musikmarkedet er naturligvis stort og for nyankomne er det ikke let i branchen. Vi er meget taknemlige for, at vi har et stort team, som støtter os, og har fodfæste i denne branche. Men det alene rækker ikke, hvis man vil have succes. Som kunstner må man bring talent, omhu, udholdenhed og lidenskab. Hvis vi får mange fans er vi overlykkelige og vil fortsætte med at leve vores kald.

Schlagerplanet: I hvilket omfang er Helene Fischer, Andrea Berg, Vanessa Mai, Beatrice Egli, Maite Kelly, Laura Wilde og Maria Voskania ikke rigtige konkurrenter, eller inspirere disse powerkvinde jer snarer? 

Anna: På den ene side inspirer kvinde power os altid. Vi er fire selvbevidste piger, der ikke kan stoppes af noget. Man må heller ikke altid lade sig sammenligne med andre kunstnere. Vigtigst er, at være autentisk og respektere hvad du føler dig tryg med. Denne “ægthed” afspejles også i vores sange.

Schlagerplanet: Hvad beriger i schlager scenen med?

Louiza: Vi bringer ikke kun en frisk vind på scenen, men også de rigtige lyde til hver generation. Om det er schlager, party beats, blide ballader eller absolute øre hængere, er der noget for alle.

Lisa: Vi er unikke og tror, at med vores sange som kommer fra hjertet, er en berigelse.

Modsætning til KLUBBB3 eller “No Angels”?

Schlagerplanet: Hvilket program understøtter jeres sendebevidsthed? 

Anna: Vores mission er, med kvindernes magt, gnisterne og smitsom humør!! Og vi lader os ikke stoppe af noget eller nogen.

Schlagerplanet: Ser I jer selv som modsætninger til Klubb3 eller rettere som “No Angels”

Louiza: Hverken eller, vi ønsker ikke at være et spejlbillede af andre kunstnere, men at være vores egnet nye band, som endnu ikke har vundet publikums hjerter.

Schlagerplanet: Hvad er budskabet når I synger sanger “Leuchten”?

Lisa: “Leuchten” er en sang for alle, virkelig alle. Den skal vise at vi alle hører sammen, uanset hvilken herkomst eller nation vi kommer fra, for sammen er vi stærke.

Schlagerplanet: Hvad føler I, når I synger sangene “Sprachlos vor Gefühle” eller “Bis zum letzten Atemzug”?

Anna: Wow, disse meningsfulde sange er som balsam for sjælen. Jeg har altid været en stor fan af store ballader, der kan man få alle følelser helt ud. At have en sådanne mega ballade på vores album, fylder en med en ubeskrivelig følelse.

En fremtrædende mentor

Schlagerplanet: Med Kristina Bach har I en mentor, der ikke kun er som nr. 1 hits sangskriver, men også som producent. Hvad gør hende speciel?

Louiza: Hun er en meget hjertelig og en erfaren dame i schlager branchen og har givet os gode tips med på vejen. Vi sætter stor pris på, at hun er vores “gudmor”. Vi er meget taknemlige for at have Kristina, for uden hende ville vi ikke stå her nu, hvor vi øjeblikket står”.

Schlagerplanet: Hvor overbevidste Kristina Bach mest?

Louiza: Kristina ved præcis, hvordan man forbinder stærk lyd og tekst, så det ikke er let for publikum at få dem ud af hovedet. Blandt andet har hun med “Atemlos durch die Nacht” skrevet det største schlager hit overhovedet. Hun er en vanvittig dame og et forbillede med meget selvtillid og styrke. Det er os virkelig en ære, at optræde med hendes sange, men også at arbejde sammen med hende.

Schlagerplanet: Og hvordan kunne du Rebecca overbevise, Kristina Bach?

Rebecca: Allerede i vores interview var der en sympati, og allerede før jeg havde sunget. Derefter mente hun, jeg kunne være “værtinde” for bandet. Også med sangene må jeg have gjort noget rigtig. Jeg husker jeg skulle synge “Ich will keine Schokolade”. Titlen havde jeg for en sikkerheds skyld medbragt og spurgte en af kameramændene om det var en god eller dårlig ide. Det var tilsyneladende en god ide.

Vi takker for interview og ønsker dem en masse succes.

Det skal du læse