Ringe efter hjælp fra plejehjemmet. Nu beretter hun om sin svære hverdag

Foto: Kerstin Joensson

Daniela Alfinito fortæller med en presserende appel! At hjælpe andre mennesker betyder meget for hende. Det er hendes livsværk. Især nu hvor situationen på ældreboliger i Tyskland bliver mere og mere prekær. Daniela Alfinito talte nu om manglen på sygeplejersker – og sendte et dramatisk råb om hjælp fra plejehjemmet!

”Der mangler yngre medarbejdere. De mangler overalt i plejen. Det ville være rart, hvis vi havde mere tid til beboerne. For ønskerne, for behovene, også selvom de gerne vil dele deres hjerter,« siger Daniela, der også er musiker på scenen.

Hun har arbejdet på ældrecentret i Hungen, Hessen, i 30 år. På trods af de hårde arbejdsdage har hun aldrig overvejet at sige sit job op eller skifte branche.

At arbejde det er en “utrolig dejlig følelse” for hende. Hun ser gerne, at flere vælger dette vigtige erhverv. Lige nu! På grund af indførelsen af ​​obligatorisk vaccination forventer “Deutsche Caritasverband” adskillige fyringer på plejehjem. Et kæmpe problem! Mange af os vil jo efterhånden få brug for hjælp.

“Vi ønsker alle at blive gamle med værdighed, at blive passet på og måske endda dø med værdighed,” siger Daniela Alfinito. Hun vil heller ikke være alene, når det kommer til en ende, og ønsker “at der sidder nogen og holder mig i hånden”.

Kilde: Schlager.de

RELATEREDE ARTIKLER