Ingen skal fortælle mig mere, hvad jeg skal gøre

Hun er én af de mest succesfulde schlagersangerinder i Tyskland. Alligevel har Daniela Alfinito måttet udstå en del smertefuld kritik i årenes løb. Men nu er det endelig på tide at sætte en stopper for det! Nu har hun truffet en modig beslutning …

“Jeg vil ikke lade nogen forme mig mere!”

Daniela, i 2021 blev et af dine album, “Splitter aus Glück”, nr. 1 på hitlisten for tredje gang i træk. Hvordan vil du beskrive din nuværende indstilling til livet?

Min indstilling til livet kunne næppe være bedre i øjeblikket! Jeg går altid til tingene uden nogen forventninger. Derfor var jeg så meget desto mere tilfreds med min plades succes.

Er du bange for at blive ældre?

Nej, slet ikke! Jeg har oplevet så meget, der har formet mig. Jeg er ikke længere bange for noget som helst – og slet ikke for fremtidige fødselsdage.

Så du har ikke noget imod, at nogle mennesker siger, at en kvinde over 50 år skal opføre sig eller klæde sig derefter?

Jeg lader ikke længere nogen forme mig! Det tog mig lang tid at lære at håndtere denne til tider sårende kritik af mit udseende. Men nu er jeg ligeglad med alt det! Jeg gør kun det, jeg kan lide, og jeg lader ikke nogen fortælle mig, hvad jeg må og ikke må gøre.

Køber du selv dit tøj, eller har du en stylist, der rådgiver dig?

Jeg mødte en designer fra Bologna (Italien), som jeg for nylig er begyndt at arbejde sammen med. Vi udveksler regelmæssigt idéer via Whatsapp. Desværre er mit italiensk ikke særlig godt, men heldigvis er der Google-oversætteren (griner). Han sender mig billeder af outfits, og så vælger jeg det, jeg kan lide.

“Jeg er også pigen til alting på et tidspunkt”.

Jo mere succesfuld du bliver, jo mere fortæller folk dig, hvad du kunne gøre bedre … Åh, lad folket tale! Det lærte jeg af “Amigos”. De blev endda kåret som det dårligst klædte band – de griner bare af det! Som om det betød noget. Jeg takker alle, der kritiserer mig, for den opmærksomhed, de giver mig – men jeg er stadig den, som jeg er.

Ud over musikken arbejder du også på plejehjemmet fra mandag til torsdag …

Jeg er der hver morgen fra kl. 6.30 og forbereder injektioner, skifter forbindinger, uddeler medicin og serverer mad. Jeg er også pigen til alting og hjælper, hvor der er brug for mig!

I normale tider har du op til 120 koncerter om året på din kalender. Hvordan føltes det, da alle koncerterne pludselig blev aflyst?

Jeg var i chok! Først troede jeg, at jeg ville falde ned i et dybt hul. Men så fik jeg pludselig forespørgsler til store tv-shows, hvilket jeg slet ikke havde forventet. Det gjorde mig meget glad. Og jeg var heldig at have mit job i ældreplejen – her var der mere brug for mig end nogensinde før på det tidspunkt. Det er stadig ikke let for mig at være væk fra scenen hver weekend, som jeg plejer. Jeg sparker som en hest med hælene og kan ikke vente på, at tingene bliver løsnet op, så jeg endelig kan komme i gang med koncerter igen.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse