Smukke søfarende sange til „Tag der Seefahrer“

Ikke kun for søfolk

Ahoi (Musik) Matrosen! D. 25 juni var det “FN dag for søfolk” Vi hilser i anledningen af denne besynderlige fest dag ikke kun Santiano velkommen, men også feel-Good fans dem der ønsker at stå sammen på en musikalske bølge.

“FN dag for søfarende”. Lyder underligt? men sådanne er det. Den feriedag opstod på Manila i 2010, ved en konference. Den fejres årligt d. 25 juni. Hvordan kom den? Denne dato blev for flere år tilbage lanceret af FN og den internationale Maritime organisation (IMO) til minde om alle søfolkene. Formålet med denne dag er at lede folks anerkendelse og opmærksomhed på sømandens arbejde og øge bevidstheden om søtransporten.

Alle landsmænd og søsyge kunne feste med. Da den internationale søfartsdag er for jordens erhvervsdrivende. Vi tager jer med ind en musikalsk verden med rytmiske bølger. Musik Ahoi!

Musikalske sømænd

Det er klart at der ikke en bedre personificering for sømænd, end bandet Santiano. De musikalske Nordlys kommer fra Schleswig-Holstein og bevæger sig i schlager, irisk folk og folkemusik. Deres ru stemmer passer til stemning på havet, deres udseende er kendetegnet på overnævnte figur og deres sind er blød som en brise på en varm sommeraften. De synger for og med “Mit den Gezeiten” og sejler musikalsk “Bis ans Ende der Welt”. For denne titel blev Santiano hædret med flere priser, gruppen modtog Guld og Diamant priser i Tyskland og nabolandende.

“Sailing” Mand

Også Rod Steward letter anker og stikker tekster til musikalske hav. Han prøvede det på engelsk og gjorde et fantastisk stykke arbejde: Hans “Sailing” sang har siden 70érne været en klassiker og er stadig lige populær og kendt.

“Den knald røde gummibåd” klassiker

Der skal også være lidt sjov: Den knald røde gummibåd klassiker af Wencke Myhre skal nævnes på dette tidspunkt. Sangen “Er hat ein knallrotes Gummiboot” fra 70ërne og er kult – og er delvis en (hobby) sømands sang. Næsten alle kender omkvædet:

Den berusede sømand

“What shall we do whit a drunken sailor” spørger en kendt sømands sang. Sangen er en traditionel Shanty, den stammer fra et musikalsk repertoire af sømand sange. Der er forskellige versioner af “Drunken Sailor”, er blevet tolket mange gange og bliver stadig sunget. Oprindelig er sangen tilbage fra 1891 hvor den blev offentliggjort og var en dans og march melodi fra Irland.

D. 25 juni mindede vi sømænd og deres sange, der kan være smukke og svaje til.

Kilde: Schlagerplanet.de

RELATEREDE ARTIKLER