Ute Freudenberg modtager “SWR4 Musikpreis 2022”

Foto: SWR/Torsten Silz

For præcis 50 år siden, i 1972, optrådte Ute Freudenberg for første gang i et talentprogram på DDR-tv. En unik karriere begynder. SWR4 Rheinland-Pfalz lykønsker den populære kunstner med “SWR4 Music Prize 2022”.

“Gennem denne pris har jeg følelsen af, at jeg virkelig forbinder mennesker gennem min musik og oplevelsesværdi,” sagde Ute Freudenberg ved prisoverrækkelsen ved en SWR4 livekoncert i Kaiserslautern. “Ikke kun i Østtyskland, hvor folk er vokset op med min musik, men også efter genforeningen. At jeg formåede at inspirere folk med mine sange og med min måde at synge på. Jeg er rigtig glad for denne utroligt smukke Pris. Den betyder virkelig meget for mig.”

Med sit århundredes hit “Jugendliebe” i 1980 opnåede Ute Freudenberg sit musikalske gennembrud og et sandt mesterværk, der – allerede før Berlinmurens fald – erobrede folks hjerter over hele Tyskland. SWR4 programleder Matthias Stapf: “Ute Freudenberg formår at bygge broer mellem øst og vest og rive mure ned i folks hoveder som næppe nogen anden kunstner med sin musik.”

Endnu en milepæl i hendes karriere fulgte i 2011. Sammen med Christian Lais indspiller hun “Auf den Dächern von Berlin”, en sang der blev belønnet med en “Gylden plade”. “Ute er en exceptionel kunstner og en solstråle. Hun har beriget mit liv som kunstner og som person. Jeg er stolt over, at jeg kunne synge så mange flotte duetter med hende,” siger Christian Lais om sin sangpartner.

Med charme, karisma og sin umiskendelige stemme har Ute Freudenberg glædet sine fans på SWR4 Rheinland-Pfalz i mange år – det være sig med hendes musik i radioen eller med hendes roste præstationer ved adskillige SWR4-koncerter.

SWR4 Rheinland-Pfalz Musik Preis tildeles kunstnere, der har ydet et særligt bidrag til den bedste tyske musik. Tidligere vindere er Vincent Gross (2017), Thomas Anders (2018), Michael Holm (2019), Peggy March (2020) og Angelika Milster (2021).

Kilde: SWR – Südwestrundfunk, übermittelt durch news aktuell

Det skal du læse