Ute Freudenberg har lidt af Parkinsons i årevis

Foto: MDR/Michael Clemens

Med ordene: ‘Jeg kommer for at besøge jer i dag, fordi der er noget i mit sind'” annoncerede “Riverboat”-vært Kim Fisher sin næste gæst Ute Freudenberg og fortsatte Utes udmelding: “‘Lad os ikke lave en promo for noget, lad os tale om, at jeg har haft Parkinsons i et par år’.”

Tilskuerne tabte pusten i det øjeblik. Den populære sangerinde offentliggjorde sin alvorlige sygdom i talkshowet. Den 66-årige understreger, at hun altid holder de negative ting for sig selv og siger: “Men jeg har en sygdom nu, som kan ses. Jeg kan ikke bare tie stille med det. Det er derfor, jeg kom til dig.”

Ute Freudenberg: Min højre arm er særligt påvirket og går mere i detaljer: “Det påvirker mig især med min højre arm, og især med min hånd, med min håndskrift. Jeg havde en håndskrift, der altid vakte en masse ros og glæde, den har jeg ikke længere, den er væk på grund af Parkinsons. Det fik mig ud i situationer, som jeg på et tidspunkt ikke kunne holde ud mere, fordi jeg skulle reagere på en måde, som jeg som Ute F. slet ikke er i stand til.”

Ute har fået nok af hemmelighedskræmmeriet nu: “Jeg skuffede folk, det vil jeg ikke længere, for sådan er jeg ikke. Jeg vil have, at mine fans og alle, der bekymrer sig, skal vide, at jeg har denne tilstand, og at jeg ikke længere kan skrive.” Nu er hun glad for, at de gjorde det offentligt. “Så får jeg det bedre,” siger den 66-årige lettet.

Ute Freudenberg fik diagnosen i 2018

I maj 2018 modtog Ute Freudenberg den forfærdelige diagnose. Ute bemærkede først, at der var noget galt under en autografsession: “Pludselig fik jeg elektrisk stød. Jeg kunne næsten ikke holde pennen.”

Efter diagnosen tilbragte Ute tre dage i chok, og tilpassede sig derefter, kom overens med det og tilegnede sig også viden. Parkinsons gør “alt langsommere”, men Ute er stridbar: “Jeg ved, at jeg ikke vil overgive mig til sygdommen.”

Ute ønsker at forblive optimistisk og tænke positivt, spise sundt og fejre sit 50 års scenejubilæum i 2023. Hun skal ikke længere skjule sin sygdommen.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse