Ute Freudenberg har Parkinsons: “Jeg ser altid positivt fremad”.

I februar afslørede Ute Freudenberg i talkshowet “Riverboat”, at hun lider af Parkinsons, en sygdom i centralnervesystemet. Hun fik diagnosen tilbage i 2018. Selvom der ikke er nogen kur indtil videre, er hun stadig optimistisk med hensyn til fremtiden. Hun siger: “Jeg kæmper også, når det er nødvendigt.”

“Jeg har det fint”

Den thüringiskfødte sangerinde talte med “Meine Schlagerwelt” om sit velbefindende og gav grønt lys. Så hun sagde: “Jeg har det fint.” Det er rart at høre, for efter en sådan chokdiagnose er det ikke en selvfølge.

Men Ute Freudenberg vil ikke lade sig tvinge i knæ af sygdommen: “Jeg ser altid positivt på fremtiden … Jeg har en utrolig god indstilling til alting i livet, og det tror jeg er meget, meget vigtigt.” Det er sandt! Fordi positive tanker og følelser fremmer sundheden og livskvaliteten – det er mange forskere og læger overbevist om.

Hun har mange planer

“Man kan også give op og sige: ‘Det er noget lort, jeg vil ikke lave det mere’.” Men det er udelukket for den 66-årige. Tværtimod! Hun har mange planer for ikke at lade sygdommen drive hende til vanvid.

Hendes turné fortsætter i slutningen af oktober, og et nyt album er planlagt til næste år. Hun er “utrolig stolt” af titelsangen “Stark wie nie”. For sangen passer ikke kun til hende og hendes sygdomshistorie, men også til mange menneskers aktuelle situation. Hun ønsker også at tage på turné næste år for at gøre op med sit 50-års jubilæum på scenen.

Hun tilbringer tid med sine fans, som viser hende så meget empati og kærlighed. For Ute Freudenberg er den kommende tid fortsat “spændende og helt vidunderlig” – selv med diagnosen Parkinson.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse