“Jeg vil ikke dø endnu”

Foto: ute-freudenberg.de

I sidste weekend modtog Ute Freudenberg en helt særlig ære: Hun modtog prisen for sit livsværk ved Schlagerhammer Marathon i Paaren eventyrpark. Og det bare et par måneder før hendes 50-års jubilæum på scenen. Umiddelbart efter at have modtaget denne pris, talte schlager.de med hende, der stadig brænder for scenen. I interviewet udtrykte hun imidlertid også ærlig kritik af politikerne og skulle tale til mange i kultursektoren fra sjælen …

Schlager.de: Ute, du har lige modtaget Schlager Radio-prisen for dit livsværk. Tillykke. Hvor meget betyder prisen for dig?

Ute Freudenberg: “Tak. Jeg må ærligt indrømme, da jeg hørte om det, tænkte jeg: ‘Åh Gud, jeg vil ikke dø endnu, og jeg vil heller ikke stoppe.’ Men i lyset af mit 50-års jubilæum, der sker om et par måneder, passer prisen, sagde jeg til mig selv. Så jeg glædede mig virkelig til at modtage prisen.”

Har du allerede tænkt på noget særligt til dit jubilæum? Skal du på turné?

”Jeg kan kun sige så langt, at jeg tager på turné. Men hvornår det finder sted, og om jeg vil invitere gæster, ved jeg ikke endnu. Så meget vil ske i 2022. Jeg er nødt til at sidde ned med min tour manager på et tidspunkt. Jeg har allerede gode ideer om, hvad jeg vil gøre. Men nu må vi se, hvad der kommer ud af det.”

Du har inspireret dine fans i årtier. Nu har du haft en lang pause fra scenen. Længere end nogensinde i din karriere. Hvordan var det for dig?

”Jeg har været på verdens scener hver weekend i mit liv, undtagen i ferieugerne, siden 1973. Og nu i atten måneder slet ikke. Det var en absolut katastrofe for sjælen og tegnebogen. Meget forfærdeligt. Jeg havde på fornemmelsen, at de tyske politikere helt havde glemt os. Som om vi ikke eksisterer. Et land uden kultur har ingen sjæl.”

Når det kommer til det, hvad håber du på fra den nye regering, der snart er på plads?

”Efter det, jeg har set de sidste par år, håber jeg ikke på noget. Jeg ved ikke, hvad der bliver af dette land, hvis dette system fortsætter, som det er i øjeblikket. Det gør mig meget utilfreds og er derfor glad for, at jeg allerede er så gammel.”

Jeg har læst, at du har forsøgt at undgå plast så meget som muligt i næsten 20 år. Gør du stadig dette konsekvent?

”Ja, hver dag og hvert minut. Siden 2002 har jeg ikke drukket eller spist noget af plast. Jeg bærer mit vand med mig overalt, som jeg har beriget med frisk ingefær. De to andre flasker indeholder C-vitamin og magnesium. Det passer mig meget godt. Måske er det derfor, jeg stadig har så meget power.”

Kilde: Schlager.de

RELATEREDE ARTIKLER