Rosanna Rocci har vundet i lotto

Kilde: rosanna-rocci.de

Rosanna Rocci har taget en længere pause. Hendes sidste album udkom for seks år siden, og hendes fans savner hende. Nu er hun tilbage! “Rosanna 5.0” er hendes seneste arbejde og viser en helt ny side af den fuldblodsitalienske dame. Schlager.de mødte hende til et interview og hun fortalte, hvad hun lavede i sin pause, og at hun selv har vundet lotto.

Dit sidste album kom for nogle år siden. Hvorfor tog det så lang tid?
“Fordi mit liv har ændret sig meget i løbet af denne tid. Men jeg vidste heller ikke præcis, hvor rejsen gik musikalsk. Jeg havde brug for noget nyt. At stå stille er, for mig, som at dø langsomt. Jeg havde lige brug for en forandring. Jeg prøvede meget, indtil jeg vidste præcis, hvad jeg ønskede og indtil jeg havde et nyt hold bag mig. Det tog et stykke tid. Men nu føler jeg mig ankommet og hjemme. Jeg har en god følelse og begynder igen. ”

Hvad lavede du i mellemtiden?
“Det var ikke, at jeg ikke spillede live – jeg har altid haft forestillinger. Men jeg var også nødt til at genoplade mine batterier. Jeg har min sport, mit barn, min husstand, mit job – men det har jeg jo altid haft. Jeg havde kontakt med mine fans via sociale medier. Det er meget vigtigt for mig. Jeg har brug for kontakt med mit publikum. Men jeg var altid bange for at blive glemt. Især i moderne tid er der i de seneste år kommet så mange nye kunstnere op, alle smukke og dygtige. Så jeg troede virkelig, at der ikke var plads til en Rosanna … ”

… og så er du i panik?
“Panik er over toppen. Men du tænker allerede på, hvordan fremtiden kan se ud. Men jeg har lært at leve i nutiden. Ikke i fortiden og ikke i fremtiden. Det er bare skræmmende, fordi du er så usikker. Jeg lever for øjeblikketog jeg synes, der er plads til alle. ”

Dit nye album hedder “Rosanna 5.0”. Forklar venligst denne titel.
“Jeg har været der i lang tid og ville bare have noget nyt. Nummeret har ledsaget mig hele mit liv og er, udover 13, mit heldige nummer. Jeg flyttede fem gange, jeg ønskede oprindeligt at have fem børn, jeg vandt endda lotto med nummeret – ikke så meget, men i hvert fald – nummer fem fulgte mig altid.”

Din søn Luca er nu 21 år gammel …
“Ja, Luca vokser, han er en helt fantastisk dreng. Det er ikke selvklart, at han er sådan. Hvis du er en mor, ved du, at frygten altid er der, om børnene kommer på det forkerte spor. Men toi toi toi – han var en engel som en baby, og han er stadig sådan i dag. ”

Kan han lide din musik?
“Musisk har vi den samme smag. Luca er meget kritisk og kan ikke lide alt, hvad jeg laver. Han værdsætter mig meget som musiker og vi er normalt på samme bølgelængde. Og han har en god stemme – han tog endda vokal træning i et stykke tid. Nu koncentrerer han sig om sine studier. Jeg ville helt sikkert have ham til at lære et erhverv først og hvis han stadig vil lave musik efter det, så kan han gøre det. Du kan også lave musik forresten. Men du skal også have noget rimeligt i lommen.”

Du er en fuldblods italiener, men har levet i Tyskland i lang tid. Er der noget, der virkelig er “tysk” ved dig?
“Ja! Jeg har lært at være punktlig! Det er meget vigtigt! Så da jeg kom til Tyskland, fik jeg først et kulturchok. Der var mange regler. I Italien var jeg en fri fugl! Her har du ikke lov til at gøre så mange ting som på en motorvej med fuld bremsning! Jeg havde nogle problemer i begyndelsen, men jeg kan godt lide at være her nu. Solen kunne dog godt skinne noget mere … ”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse