Rørende fan-nærhed ved scenekanten

Billede: Willi Kompans Facebook

Inddragelse er et meget stort emne, hvis mål er lige for deltagelse af mennesker med og uden handicap i det sociale liv. Musik kender ingen grænser, og har været barrierefri i lang tid. Hvad der måske blev betragtet som et tabu emne for nogle år siden, er nu taget for givet. Det har længe været “normalt” for handicappede at besøge kulturelle arrangementer, koncerter og arrangementer.

En kunstnerinde, der absolut ikke har nogen frygt for kontakt, er bestemt Anna Maria Zimmermann. Willi Kompans, far til lille Anna, er i dag stadig berørt, og skriver taknemmeligt og stolt på sin Facebook side, om en “Mallorca aften” i Viersen i maj i år. Kompans fejrede et halvt århundreds sceneerfaring af vært og DJ – bl.a. med Anna Maria Zimmermann. For Kompans handicappede datter blev det en sand drøm. Hun stod foran scenen og var fascineret af den tidligere DSDS kandidat. En gang at være bag scenen med Anna Maria Zimmermann, det ville være noget… Og far Willi ville med glæde kunne opfylde det ønske til sin lille mus. Den sympatiske kunstnerinde havde givet sig meget tid, og datteren af Willi Kompans kom med op på scenen. Strålende børne øjne og et lykkeligt ansigt – den ukuelige glæde fra deres datter vil Kompans sikkert ikke glemme.

Også ved går dagens Bierkönig-Festival i Neuss kunne Marius erfare, at også han hører til. Frank Neuenfels beskriver sig som “stor fyr i kørestol”. For at Marius kan få et bedre blik på scenen, løfter vennerne lejlighedsvis ham op fra sin kørestol. Neuenfels – overordentligt glad og berørt over dette venskab og sammenhold, havde Marius taget ham med op på scenen og sunget en sang med ham. “Tak kære Marius, jeg vil aldrig glemme disse minutter, dit smil og din entusiasme”, skriver Frank Neuenfels på sin Facebook side.

Mennesker med handicap er en del af vores samfund. Og også tysk schlager har for længe siden brudt den barriere, og lever i den grad denne “kulturelle integration”.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse