Anna-Maria Zimmermann: Farvel til Bierkönig – for sine børn

Ballermann Awards blev uddelt for 16. gang i søndags på Willinger Brauhaus i Hochsauerland-distriktet. Prisen hædrer kunstnere og producenter, som har gjort Ballermann-brandet en særlig tjeneste i det forgangne år. Blandt de hædrede på aftenen var Oliver deVille som årets hitproducer (Ciao, drei Tage blau, Malle Ladies, Dicht im Flieger), Nancy Franck (bedste kvindelige liveshow) og Anna Maria Zimmermann (kategorien Cult Hits).

Tim Toupet modtog sin ottende pris for praktisk talt at have overlevet. Kölneren (“Inselverbot”) har optrådt på Ballermann-scenerne i præcis tyve år og modtog prisen for sit livsværk. Hans partner Carina Crone gik tomhændet derfra.

Alle involverede glædede sig tydeligvis til den kommende Ballermann-sæson, med undtagelse af Anna-Maria Zimmermann. Sangerinden meddelte, at hun ikke længere ville optræde på Bierkönig. Årsagen til dette var udskudte opførelsestidspunkter. Fremover skulle den 35-årige optræde ved midnat i stedet for kl. 17.00, da eftermiddagstimerne fremover skulle reserveres til nytilkomne. Men det er for sent for moren til to, så hun aflyser denne sæson.

Anna-Maria Zimmermann trækker sig tilbage fra Bierkönig

Prisaftenens DJ, DJ Banjee, vil heller ikke længere spille på Bierkönig. Han er blevet fyret, formentlig for at være ustyrlig. Men DJ’en tager det med humor og præsenterede sit seneste hit i går aftes: Edeka (end of career).

Aftenens helt store samtaleemne var dog en sanger, som ikke har været inviteret til Ballermann Award siden 2012, fordi han ødelagde sin pris som Årets Nykommer med en økse. Ikke Hüftgold. Der gik rygter om, at den limburgske sanger ville blive den nye booker for “Oberbayern”, hvor han selv skal optræde 30 gange i denne sæson. Kontrakten blev dog ikke givet til hitproduceren, men til en kørelærer. Michael Piontek, kendt på Ballermann som “der heisse Micha”, vil booke kunstnerne til Oberbayern i denne sæson. Første officielle optræden: “Gebrüder Doof” (“Grillen auf dem Parkplatz”) fik i går tildelt kontrakten for 30 optrædener i løbet af sæsonen.

Ny Mallorca-trend i horisonten

En Mallorca-trend er allerede under opsejling: Mens kvindenavne (“Layla”, “Olivia”, “Lea”) og alkohol var i centrum i henholdsvis 2022 og 2023 (“Blå som havet”, “Tre dage blå”, 100 liter øl”, “Ikke mere sodavand”), er der en dyretrend i 2024. Tommy Fieber hylder en alpaka, Alex Engel en beruset elefant. Pelikan (Die Bronaldos) og myre (Rumbome & Frenzy Blitz) venter stadig i kulissen.

Alex Engel siger det i en nøddeskal: “Dette bliver dyrets år”. Så kommer der en ny på scenen, som straks bekræfter Engels udsagn: Caro Winter synger om en blå kænguru; “Hoppel Hoppel Hoppel Hoppel Schwimm”. Minderne om “Das Rote Pferd” af Markus Becker fra 2008 vækkes til live, og pludselig går det op for alle tilstedeværende igen. Historien gentager sig. Især på Ballermann.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse