Matthias Reim – Schlager-katastrofe: Redning i sidste øjeblik

Musikveteranen Matthias Reim må gå! Dårlige nyheder chokerer schlagerfans: Det har aldrig været så slemt.

Tallene lyver ikke, schlageren har tabt terræn: Næsten alle musikgenrer rocker og buldrer på den officielle tyske albumhitliste, men næsten intet fra schlageren. Kun én person kan redde schlagerens ære i øjeblikket: Matthias Reim for hans album kan findes på albumhitlisterne: Hans »Zeppelin« – på en ret dårlig 52. plads, et historisk lavpunkt!

Matthias Reim lidt i Helene Fischers fodspor

En negativ udvikling for salget af schlageralbum – sådan har det ikke altid været. Tysk schlagermusik spiller en vigtig rolle på den officielle tyske albumhitliste og opnår regelmæssigt høje placeringer – faktisk. Et fremragende eksempel er Helene Fischer, hvis album »Farbenspiel« blev udgivet den 4. oktober 2013, nåede nummer 1 på den tyske albumhitliste og blev på listen i over 100 uger. Albummet var også det bedst sælgende album i Tyskland i 2014. Et andet eksempel på hendes succes er albummet »Rausch«, som også nåede nummer 1 på den tyske albumhitliste i 2021.

Andrea Berg viste ellers, hvad succes er

Andrea Berg er også en dominerende figur inden for schlagermusik. Hendes album »Best Of« lå på den tyske albumhitliste i over 349 uger fra udgivelsen i 2001 til 2022, hvilket er rekorden for den længste placering. Flere af hendes album nåede topplaceringerne på hitlisterne, herunder »Seelenbeben« i 2016 og »Mosaik« i 2019.

Roland Kaiser er en anden stor kunstner inden for genren. Hans album »Alles oder Dich« nåede nummer 2 på den tyske albumhitliste i 2019 og blev på listen i 45 uger. Hans album »Weihnachtszeit« blev nummer 3 på den tyske albumhitliste i 2020.

Hvornår siger schlageren »Hello Again« på toppen igen?

Schlageralbums er regelmæssigt blandt årets bedst sælgende albums, hvilket bekræftes af GfK Entertainment, som udregner de officielle tyske hitlister.

Og det har været en tradition indtil videre, som et kig på tidligere årtiers succeser viser. Udo Jürgens’ album nåede flere gange topplaceringerne på den tyske albumhitliste i 1970’erne og 1980’erne, f.eks. albummet »Aber bitte mit Sahne« i 1976. Howard Carpendale nåede nummer 1 med sit album »Hello Again« i 1984 og blev liggende på hitlisten i flere uger. Reim vil tage et skridt tilbage næste år og bruge mere tid sammen med sin familie. Skal vi frygte for schlagersangen …?

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse