Matthias Reim: Sådanne var hans første gang

Billede: Matthias Reim Facebook

“Kometenhaft” var i 1990 gennembruddet for Matthias Reim, som blev tildelt ham på et tidspunkt sammen med hans store hit “Verdammt ich lieb dich”. Der har været op og nedture i livet for den “blide rocker” og hans musikalske veje var ikke altid med succes. Privat fik han et slagtilfælde, men også sygdom, har tvunget Reim i knæ. Og også negative overskrifter dukkede op og kastede skygge over den store succes.

Alligevel har Matthias “Matze” Reim ikke opgivet sin drøm og ønsker mest af alt også håbet og troen på sig selv. Nu er Matthias endelig tilbage på scenen og siden sidste uge har han tourneret rundt med sit band og holder koncert i arenaer gennem Tyskland. Den fjerde tour aften første ham i lørdags til Römerstadt Trier.

Et spektakulær musikalsk laserlys er intro er til det nye koncertprogram, som er opkaldt efter hans aktuelle CD: “Meteor”. Og Reim imponerer fra begyndelse med tre store hit fra hans seneste album. Allerede efter de første titler “Einsamer Stern”, “Ich hab´geträumt von Dir” og “Deine Liebe” var der intet publikum i Trier Arena der sad på stolene.

Billede: Matthias Reim Facebook

Hans første gang…

I sin hilsen bemærkede Reim, at han for første gang i sit liv er i Trier. Stolt fortalte han, at to af hans mega musiker stammer fra den ældste by i Tyskland. På den ene af hans side er guitarist Michael Brettner, der har været afsted musikalsk med Matthias i 10 år. Og fortsætter med hans trommeslager Rainer “Elute” Kind, som altid giver det rigtige beat ved livekoncerter.

Begge musiker har en central rolle, da de har fået “Heimspiel” til deres byer. Da Matthias Reim spørger “Hvorfor har jeg aldrig været i Trier før?, blev spørgsmålet straks belønnet med en tordenden klapsalve fra publikum. Dette bifald var en reaktion nok og gav overvejelser om at vende tilbage til katedral byen i Mosel.

Reim lovede at gøre alt og give alt til publikum. Det nye tour program er en blanding af nye og gamle Reim sange; følelsesmæssig sang i musikalsk samspil med det rockede publikum og det var 100 procent live. “Jeg har simpelthen jer om ørene ” siger Reim afslappet, åben og ærlig. “I håb om i alle kommer tilbage” tilføjer han. Sagt og gjort, nu var det tid til hans titelsang fra hans aktuelle album “Meteor”. Og ikke kun den sang understreger klart hvor tæt Matthias Reim er på sit nye album.

Så mange indblik i ham afspejler sig i sangens tekst. Herefter følger Reim med Hammer-Rock-Ballade “Ganz egal” og Arena publikum dannede straks et stort kor. Ved overgangen til næste sang gjorde Reim lavede han ingen hemmelighed om, at det var en mande sang. Han har fundet ud af enhver der har oplevet, at kvinder elsker når mænd knæler foran dem og beder om en sidste chance. Musikalske trygler Matza Reim i hans sang om “Letzte Chance”.

Billede: Matthias Reim Facebook

En ubetinget kærlighed

Efterfulgt af titlen “Ich Liebe dich” indrømmer Matthias Reim, at han elsker sit publikum, som i mange år har været loyal overfor ham. Den næste sang beskrev han som “Svær selvbiografi” “Schwerstmännlich”. Fordi alle mænd er helte hvis de vil kæmpe for deres kærlighed og lykke. “Ich geb´uns nicht auf” – denne titel belyser dette emne meget passende.

Efterfølgende rocked han med “Verdammt für alle Zeit” på scenen. Matthias Reims holdning var og er hjertelig og direkte; desuden er der aldrig mangel på selvironi. “Der er sange, som jeg måtte skrive” siger Reim. “Vi lever og forsøger at gøre det rigtige, og planlægger og så bliver det anderledes“, ifølge kunstneren. Titlen understreger at op og nedture er en del af livet, understreger titlen “Wer nie durch scherben ging”. Og også den næste sang “Erzähl mir nichts von Liebe” lyder meget som en selvbiografi.

Matthias Reim og hans band lever og elsker scenen og frem for alt live musik. Det blev koncert besøgende hurtigt bevidst om og faktisk fra allerførste tone. Ved en Reim koncert er der kun brug for to keyboard toner til en sang, for at få mængden til at klappe og juble. Det blev hurtigt klart at dette handler om ultimativ show handlinger, men virkelig godt håndlavet musik; uformelt, med en fantastisk blandet lyd og et overdådig lys og laser show.

Også Reims sceneoptræden er temmelig afslappet og spektakulær. Jeans, hvid bluse og læderjakke, som forsvinder allerede efter tredje sang. Han har rigtig opdateret sin sangliste og mange titler er ny arrangeret. Reims stemme har i de sidste år fået præg, men han holder- meget af at glæde sine fans – at det absolute maximum også denne aften nåede ud. Han understøttes altid af sine to baggrunds sangere Mitch Keller og Burkhardt Eiben. (Mitch Keller er jo startet en solokarriere med succes. Alligevel kan Reim stole på ham ved Livekoncerter og også denne aften).

Billede: Matthias Reim Facebook

Næsten Unplugged med guitar og mundharmonika, går det videre med en gammel sang. Reim hævder, at dette er en af de smukkeste tekster han nogen sinde har skrevet. “I november kan man rolig spille denne titel” siger han. “Im himmel geht es weiter” – denne sang fra 1994 beskriver ganske dyb følelse af sorg og farvel. Og Reim bliver i den rolige tone og stemning med balladen “Ich will”. Med titlen “Unverwundbar” siger Matthias Reim farvel og går til pause.

Han er tilbage

“Jeg er tilbage” og indbyder til anden del af programmet og fortæller lidt om det aktuelle tour liv. Han afslører at han nogen gange trækker sig tilbage med en bog og gerne bøger af Bernard Conwell. “Jeg er sådanne en ridder” griner Matze.

kl. 17 cappucino, kl. 18 bade, køre til hallen og så lampefeber, sådanne beskriver Reim tiden inden koncertaften i Trier Arena. At han stadig er begejstret er ingen hemmelighed. “Men når jeg ser jer, så tænker jeg, hvor er livet skønt“, bemærker han åbent. Med næste titel “Verdammt noch mal gelebt”,  ser Matthias Reim tilbage, begået meget autentisk og trækker en balance i hans leveår. Også næste titel finder Reim en passende overgang.

Han siger at beslutningen om at leve lykkeligt er altid op til dig selv. “De der kun lytter til grunden, har ingen chance for at være lykkelige“, bemærker han. Titlen “Es ist der wahnsinn” beskriver kortfattet dette emne. Og også den efterfølgende gåsehuds ballade “”Doch da war Mehr” når straks hjertet i publikum. Med de næste titler “Hallelujah”, “Das erste Mal”, “Muss Dich noch einmal sehen”, “Ich bin doch sowieso für Dich das letzte” og “Ich hab´mich so auf Dich gefreut” sætter Matthias Reim det musikalske “Show” og finale sangen får Arenaen til kogepunktet.

Kærlighed ved første øjekast

Koncert besøgende jubler og også Matthias Reim er overvældet og råber “Tak mit Trier” til publikum. “Tak for denne aften, det var skønt med jer“, med disse ord fra den populære soft rocker vil det ingen ende tage og giver et ekstra nummer. Reim spørger “Mere?” og siger at alt det han i så mange år har drømt om er her nu. “Uden jer ville det ikke blive til noget” siger Reim. “I er mit held” fortsætter han og takker dem musikalsk med sangen “Du bist mein Glück”. “Er i stadig sikker på teksten og kender i hits fra fortiden?“, spørger Reim bagefter. Og den næste sang – finale titlen denne aften – kan faktisk alle synge højt med på. “Verdammt ich lieb dich” – Med denne sang begyndte “Matthias Reims historie” og med denne slutter Reim sit lørdag aften koncertprogram.

Schlager.de siger tak til Matthias “Matze” Reim, for at du tog os med på en musikalsk rejse fra dengang og til nu. Aften i Trier var en fornøjelse. Fremfor alt følelsen af sammenhold der tydeligt kunne mærkes fra scene og til publikum. Dette var en live koncert efter Schlager.de smag.

Matthias Reim, den blide helt nede på jorden rocker, med en meget karakteristisk stemme og hans fantastiske musikere, har begejstret og i næsten tre timer spillet med en smitsom glæde.

Meteor Tour går d. 7 december i næste runde. og d. 1 maj 2019 vender Matthias Reim faktisk igen retur til Trier Arena. Som en del af Touren “Das große Schlagerfest” præsenteret af Florian Silbereisen.

Kilde: Schlager.de

Køb hans seneste album her: Matthias Reim – Meteor

Det skal du læse