Matthias Reim 60 år og et interview

I weekenden d. 28 nov 2017 fejrede Matthias Reim sin 60 års fødselsdag med mange venner og ledsagere i Berlin. “Jeg vil være på scenen i endnu 60 år!” og med den energi han viser, tror man næsten på ham! Semmel talte med Matthias om hans “runder”, han fortalte også om sine planer for fremtiden på live-scenen.

Matthias, hvordan har du brugt din dag?

Foran næsten 100 inviterede mediepartnere, gav jeg en ikke-offentlig lille klubkoncert med mine musikere – 60 minutters musik, et minut for hvert år i mit liv. Der var også nogle nye numre, fordi jeg arbejder på mit nye album. Dette vil nok være klar engang i foråret 2018.

Hvilke fødselsdagsønsker har du?

Intet særligt – jeg håber, at jeg forbliver frisk, for i øjeblikket føler jeg mig meget godt. Og mest af alt vil jeg gerne blive på scenen i de næste 60 år og lave musik …

Er der en “hemmelig opskrift” for at være så god i en alder af 60 år?

Der er en opskrift – og den er ikke så “hemmelig”: Jeg dyrker motion næsten hver dag! For eksempel går jeg hver morgen til min swimmingpool og svømmer – virkelig sporty, med et modstrøms system. Det er godt for min krop og mit sind. Så går jeg direkte til mit studie med en anden, frisk følelse.

Hvad er du især stolt af i dit kunstneriske liv?

“Stolt” er ikke rigtig min ting. Jeg er glad for, at jeg ikke blev et “one-hit-wonder” for 28 år siden med mit super hit “Verdammt, ich lieb Dich”, men at jeg i dag har en langsigtet karriere bag mig og stadig i dag – eller endda i dag mere end nogensinde! – kan give koncerter foran tusinder af mennesker.

Er der noget du fortryder eller vil du gøre det samme igen?

Jeg har lige skrevet en sang, der der hedder “Ich will sagen können, ich hab‘ verdammt noch mal gelebt”. Jeg har oplevet mange op-og nedture i mit liv, og alt har gjort mig, hvad jeg er i dag. Jeg er i fred med mig selv.

I år 2018 vil du være på vej med et rocklegende. Hvordan opstod dette samarbejde?

Jeg beundrede allerede disse østlige kunstnere og deres musik som dreng. Jeg voksede op med musikken Karat, City og Puhdys. I dag er vi venner – og når jeg kan stå på scenen i dag med disse idoler i dag, er en barndomsdrøm for mig. Denne tur er en rigtig begivenhed for os og for offentligheden!

Er der flere planlagte live-projekter?

Umiddelbart efter Rock Legend-turen, begynder min egen sommertur i 2018: Der er en serie store udendørs koncerter med et nyt program og i vintermånederne går det til koncertsalene. I mit nye koncertprogram spiller jeg selvfølgelig også en masse nye sange: Jeg er i studiet lige nu hvor jeg arbejder med et nyt hold af medforfattere og musikere på et nyt album med 14 sange. Denne gang tager det meget tid at lave dette album og fortalte pladeselskabet, “Jeg kan ikke fortælle jer, hvornår albummet kommer til at ramme markedet. Jeg kan kun fortælle jer: Det er det bedste jeg kan sige nu! “Jeg er taknemmelig for RCA for at give mig denne kreative tid – og jeg håber at i foråret 2018 at det endelig er så langt, at jeg kan sige: “Dette er mit album nu – tone for tone som jeg ville have det!

Kilde: Semmel.de

Det skal du læse