Bernhard Brink om “Hit Parade”: “Med Dieter Thomas Heck var det rock’n’roll, der var på dagsordenen”

Bernhard Brink på “Die große Schlager Hitparade”-turné. Også med om bord: Peggy March, Patrick Lindner, Claudia Jung. Det er over 190 års showerfaring tilsammen. Fansene elsker det. Men der var mere rock’n’roll før i tiden, som Brink afslører over for Schlager.de – i den eksklusive miniserie i tre dele “Brink bringt’s”.

På turnéen “Die große Schlager Hitparade” fylder fire stjerner salene i næsten alle byer. Nogle gange er der tre koncerter i træk.

Føles det som en klasserejse?

Bernhard Brink: Ikke som en klasserejse. Det er mere et spørgsmål om, at alle gør deres egne ting. Hvilket er helt normalt. Alle har stadig deres egne aftaler. Det ville man ikke kunne gøre ellers. Man ville også skulle hyre en coach og altid tage hensyn til de andre. Jeg er alene i bilen med Peter, min ledsager. Vi rejser altid sammen. De andre kommer fra andre områder.

Ikke som rock’n’roll-cowboyerne BossHoss, der rejser fra by til by i en nightliner med alle drengene. Det er meningen, at det skal være en rigtig fest. Men jeg havde forestillet mig lidt Johnny Cash og June Carter og drengene i en bil sammen …

Bernhard Brink: Åh, det er alt sammen relativt. Nogle gange går det sådan, andre gange sådan. De andre vil også gerne hjem efter koncerterne. Det ville være for kompliceret, så skulle du køre via Berlin og køre os hjem. Det giver ikke mening.

Og hvad nu, hvis vi skruede tiden 30 år tilbage? Så ville det helt sikkert have været vildere …

Bernhard Brink:  Jeg rejste selvfølgelig også med på Dieter Thomas Hecks første hitparade-turnéer i 70’erne. Dengang havde jeg ingen chauffør. 40 koncerter på 50 dage. Men så var turnéen slut. Det var et hårdt job. Men vi var meget yngre dengang. Rock’n’roll var stadig dagens orden.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Bernhard Brink (@bernhardbrinkberlin)

Bernhard Brink, Peggy March, Patrick Lindner, Claudia Jung: 190 år i rampelyset …

… Rock’n’roll og Dieter Thomas Hecks drikkeritualer († 23. august 2018) …

Bernhard Brink:  Ja, selvfølgelig!

Lad mig give dig nogle tal: Bernhard Brink – 51 år. Patrick Lindner – 35 år. Peggy March – over 61 år, og Claudia Jung – 43 år. Kan du få tallene til at give mening?

Bernhard Brink: Ja, selvfølgelig. Det er vores år på scenen.

Og lagt sammen bliver det nemt 190 års sceneerfaring …

Bernhard Brink: Det er vi klar over. Det er derfor, vi har sammensat programmet på denne måde. Det giver fansene et væld af vidunderlige minder. Vi ved, at folks økonomi bliver strammere og strammere. Folk, der gerne vil huske så mange hits, skal stadig have råd til dem. Turnéen er en reminiscens af de gamle dage.

Det er åbenbart sværere for yngre kolleger at fylde selv mindre haller.

Bernhard Brink:  Ja, det er sandt. Alt er blevet dyrere. Tyskland skaber så mange problemer for sig selv. Vi har et amatørstadion i politik. Alene den forfaldne infrastruktur … De ting, der er blevet forsømt i løbet af de sidste par årtier, det er meget. Det er svære tider. Det er derfor, vi gerne vil tilbyde folk noget sjovt. Det kan vi helt sikkert gøre.

Med al den erfaring, er sceneskræk så stadig et problem?

Bernhard Brink:  Ikke på turnéer som denne. Selvfølgelig er der spænding. Man koncentrerer sig, man anstrenger sig, man gør sit. Det er faktisk mere anspændt den første dag, fordi man stadig skal vænne sig til det. Jeg vil sige, at det er spændende. Men der er ingen, der bryder sammen.

Læs i morgen (24.01.24) “Brink bringt’s”, Teil 2: Bernhard Brink – 43 Jahre Dauer-Liebe: „Das kann jeder hinkriegen“

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse