Julia Lindholm – “Leb den Moment” (Lever i øjeblikket)

Efter hendes anerkendte ABBA-fortolkninger, der bragte hende en stor fanskare i den tysktalende verden, vender den svenske stjerne Julia Lindholm sig nu tilbage her i efteråret med sit helt nye album: “Leb den Moment”, hvor hun igen imponerende med hendes lyd af uforglemmelig pop, dans og hits fra hendes svenske hjemland og synger alle på tysk.

For Julia Lindholm er det det næste store skridt og den konsekvente videreudvikling af hendes succes efter ABBA versionerne, at lave helt forskellige gamle og nyere sange sit hjemland, lige fra “Ace of base” til “Roxette”, fra “Rednex” til “Agnes Carlsson” på tysk – og endda Dr. Alban er med som album gæst i bagagen. “Dette er netop den musik, der virkelig taler til mig, og har altid været en del af mit liv,” siger svenskeren om dette valg. Afsluttet med 4 helt nye numre, som var perfekt skrevet til hende, går hun i fokus med dette album, som en rigtig soloartist.

Sloganet for hendes nye album er allerede givet af Julia Lindholm i det det seneste udspil – Leb den Moment  “Lev øjeblikket og glem det ikke: Dette liv er en gave”, synger hun med sin charmerende accent, mens produktionen er fra Ace of Base classic “The Sign”. Denne åbningstitel er kun en af de mange store hits fra den nordlige del, som Julia Lindholm indspillede med sin hyggelige producent Christian Geller, med hvem hun allerede havde oversat ABBA-klassikerne til tysk.

Vi fortsætter med en personlig favorit af sangeren, “Fieber in der Diskothek” som sikkert vil ramme diskotekerne, originalen i dette tilfælde er “Crying At The Discoteque” af Alcazar. Man kan sikkert også godt huske Emilias kæmpe store hit “Big Big World” fra slutningen af halvfemserne. Den er grundlaget for den smukke ballad “So wie du und ich”, som viser en helt anden, og mere støjsvage facet af Julies lyd. En Roxette-opdatering høre man i nummeret “Komm in meine Welt” (“Listen To Your Heart”) eller et andet stort hit som kom fra Rednex “Wish You Were Here“ synger Julia i nummeret „Dich zu verlieren“

Euforiske melodier og smittende optimisme er som en rød tråd gennem “Leb den Moment”: Nogle gange er det yngre, episk drivende danse pop som “Ich Lieb dich” (“Relese Me” af Agnes Carlsson) eller bare en smule mere danse aftryk som på party nummeret “Sing Halleluja”, hvor hun endda har fået Dr. Albans personlige støtte, så er der igen den “Eufori”, den svenske Loreen for år tilbage bragte i Eurovision i Baku. Og sidste men ikke mindste to ABBA klassikere må ikke mangle- “Loving me and loving you” (Ich bin ich du bist du”) og “Take A Chance On Me” (Komm und wag´s mit mir”).

Dette hit fyrværkeri er afsluttet med fire helt nye kompositioner som Julia Lindholm er særlig stolt af: “Hvad virkelig tæller/ kan man ikke købe/ det er kærlighed/ bringer det sammen” synger hun på “Wir leben nur einmal”, som passer perfekt til albummets motto. Før hun med et club lignende nummer “Millionen Sterne” – natten lige før slutningen af dagen, definere hun skæringspunktet mellem pop og schlager “Weil es dich gibt” og flirter med Urban Sound lyde mellem nutidig R&B og dance, når hun med “Wie der Sommer” en afslappet kærlighedserklæring til hendes foretrukne person.

Mens musikken altid har spillet en central rolle i hendes liv, udviklede Julia Lindholm hendes lidenskab for det tyske sprog som barn, da den fødte Stockholm pige sammen med sine forældre boede to år i Østrig. Det var grundstene for alt andet: I Østrig så hun iscenesættelsen af “Elisabeth” og “Denne iscenesættelse har påvirket mig så meget, at jeg allerede tog en beslutning på, at jeg senere ønskede at stå på scenen selv”, fortæller den altid velklædte svensker.

Efter “Der musikalische Nimmersatt”, som hun kalder sig selv, allerede som teenager “Hvor hun havde hørt om pop, Soul og R&B”, besluttede hun af hun ville have en musikalsk uddannelse på det kendte Kulturama School og performing Arts, og senere kom det tyske sprog til: Med sine tyske fortolkninger af ABBA hits havde hun allrede i 2016 en massiv succes, som med cover albummet “Super Trouper” i Tyskland landede på en top 40 på albumhitliste “Og også i Schweiz og Østrig på bedst listen”. Også i de store TV shows som bla. Carmen Nebel og ved “Schlager des Sommers” skinnede hun, og vækkede lysten til et nyt album med den første single af samme navn.

Julia Lindholm har brug for melodier som med luft: “Kan trøste mig, når det ikke går så godt, kan få mig til at grine og få mig til at tænke på livet igen”, konkludere hun. Præcis denne kraft, denne potentiale, er hvad hun nu har udgivet på “Leb den Moment” albummet.

Albummet “Leb den Moment” udkommer d. 29 September 2017.

Kilde: Telamo.de

Albummet kan bestilles jer: Julia Lindholm

Det skal du læse