Pia-Sophie udgiver sit debutalbum debütalbum „Lieblingsmelodien“

Netop hjemvendt fra en spændende sommer fuld af shows og koncerter – senest fik hun ikke bare lov til at åbne Dieter Bohlens Open-air på Rügen, men har også delt mikrofon med Helene Fischer – så præsenterer Pia-Sophie nu sit længe ventede debutalbum. På “Lieblingsmelodien” bevæger den stemmestærke newcomer sig ubesværet mellem ren dansegulvseufori og moderne schlagersang, mellem ekstremt personlige kompositioner til sine kære og lærredsstore arrangementer, hvor hendes enestående stemme virkelig kan skinne.

“På en eller anden måde er tiden gået så hurtigt på grund af alle de vidunderlige ting, jeg har oplevet i de sidste par måneder,” skrev den 23-årige for nylig på sine sociale medier – og der er faktisk sket utroligt meget siden hendes højtflyvende start som den bedst placerede deltager i “DSDS” 2021. Sidste år var hun efter kun to åbningssingler allerede ankommet til de største primetime-shows (Florian Silbereisens “Adventsfest der 100.000 Lichter”), præsenterer den 1,85 m høje sangerinde nu for første gang sin vision og sin egen lyd i albumlængde.

Hun elsker dansemusikkens elektrificerende energi, hun elsker tidløse schlagersangsharmonier – og nogle gange kan hun også lide stille, melankolske og meget store bevægelser til at artikulere sine følelser. Sangene er skrevet til hende af en række af tidens største sangskrivere (bl.a. L. Hilbert, C. & D. Cronauer, D. Sommer, T. Peters), og hendes producer Alex Christensen (“Das Boot”, “Classical 90s Dance”) har snøret de mange stemninger og facetter sammen til en uimodståelig signaturlyd. Special guest på debut-LP’en er #1-hitmageren Eloy de Jong, der for nylig fejrede sit femårsjubilæum som soloartist.

Pia-Sophie åbner sit første album med det samme ultra-dansable kærlighedsløfte, som hun begyndte dette solokapitel med: “Wenn nicht für immer/dann wenigstens ewig” er kernelinjen i “Ewig”, hvis blanding af futuristiske synthesizere og drivende beats fører dig direkte til dansegulvet. De tidligere udgivne singler “Magnet” (“Mein Körper, er braucht dich”) og “Gib mir mehr” har også den samme tiltrækningskraft, når Pia-Sophie fortæller om de første flygtige blikke, nætterne sammen og den helt friske forelskelseslykke. Og når sanserne ikke eksploderer på dansegulvet, hvisker hun af og til, “meget blidt, ‘jeg ved, du hører mig: giv mig mere'”.

„So hört sich Liebe an“ – fra „Himmel voller Geigen“

“Uanset hvor du er, vil jeg finde dig – i mine drømme”: Singlen “In meinen Träumen”, som udkom i forsommeren, og som Tim Peters for nylig sendte et remix til, er også et af debutens absolutte højdepunkter, hvor Pia-Sophie efter de dansable forvarsler også bevæger sig ud i helt andre lydregioner: Selv “englene får gåsehud”, når hun satser på meget stille vers til “Himmel voller Geigen”, for så alligevel at lette med kor og strygerakkompagnement – og for også at antænde et par beats på himmelhvælvingen.

Borende synths hvirvler rundt om de mange spørgsmålstegn, som sådan en “nat, der gør os til syndere”, kan medføre “In dieser Nacht”, indtil Pia-Sophie så adresserer sin kærlighed til musikken og selve sit gennembrud: Titelnummeret “Lieblingsmelodien” stiger og stiger, mens den nyankomne ser på den afstand, hun har tilbagelagt – så fantastisk og personlig kan en kunstners biografi lyde, når man gør den til en sang 😉

Foto: Telamo / Lars Laion

“så fik jeg vinger, og min drøm gik i opfyldelse” – fra “Lieblingsmelodien”.

Kærlighed er det centrale tema hele vejen igennem – ligesom realiseringen af drømme: Efter indledende fingerknips og svimmelhed udtrykker de eksplosive hooks i “Billionen Volt” bedst, hvor overvældende denne “hjertemagi” føles. Nogle gange bliver følelserne dog også kolde, og hun går over til melankoli i midttempo “Du schenkst mir keine Blumen mehr”. Morgenkys og latter er lige så fraværende hos Pia-Sophie som blomstrende kærlighedsgestus, når hun trods alt spørger den tidligere kavaler i Bridge, om tiden ikke bare kan skrues lidt tilbage …

“Melodier for unge og gamle.” – Pia-Sophie

“Det var vigtigt for mig, at dette album afspejler mig 100 %,” skriver Pia-Sophie i de meget personlige liner notes til sine “yndlingsmelodier”. Hun sagde, at hun ønskede at indspille sange, “som kan ledsage dig gennem alle livets situationer.” Med en ekstremt varieret blanding af “stille og høje toner”, “stærke beats og sarte strengeinstrumenter” leverer hun frem for alt et debutalbum, der allerede nu må betragtes som en af årets mest spændende debuter.

Pia-Sophie Remmel blev født i Remscheid i maj 2000 og tiltrak sig allerede opmærksomhed i børnehaven, fordi hun altid havde det der særlige og en uforlignelig tilstedeværelse på scenen. Efter sine første oplevelser i børne- og kirkekoret deltog hun i sine første konkurrencer som 14-årig og brillerede samtidig på musicalscenerne. Efter studentereksamen begyndte hun at læse jura, men samtidig koncentrerede hun sig om sin største passion – musikken.

I 2021 nåede hun til finalen i “DSDS” og blev med en femteplads sæsonens højest placerede sangerinde. Siden da er antallet af visninger og følgere på hendes sociale medier eksploderet (omkring 100.000 følgere på Insta + TikTok tilsammen), og hendes første videoer er allerede blevet klikket på millioner af gange på nettet. Den tidligere atletikudøver fra Köln fik endelig et tilbud fra produceren Alex Christensen om at arbejde på sine første egne sange – hvilket lagde grunden til hendes solokapitel med en frisk signaturlyd.

Albummet “Lieblingsmelodien” udkommer den 27. oktober 2023.

Kilde: Telamo.de

 

Det skal du læse