Howard Carpendale har båret på døde børn

Foto: SWR/WDR/Horst Mühlenbeck

Howard Carpendale er en af ​​de mest kendte og mest succesrige schlagersangere og har en stor fanskare, især i Tyskland. Men meget få mennesker ved, at han engang var paramediciner. Minderne fra dengang hjemsøger ham den dag i dag. I en alder af 18 blev han indkaldt til den sydafrikanske hær. Indtil da havde han vist ringe interesse for politik og sociale problemer.

I et interview med “Prima Woche” forklarede han: “[…] Jeg var sydafrikaner tilbage i 50’erne og 60’erne og meget naiv. Jeg fandt situationen trist, men sydafrikanere er ikke kendt for at tænke. De har det sjovt, dyrker sport, har et lykkeligt liv.” Den holdning ændrede sig, da han blev paramediciner. “Jeg har været til 350 operationer. Og jeg besvimede første gang. Jeg har virkelig set alt – fra amputation til hjerneoperation.”

En oplevelse forfølger ham stadig den dag i dag

I interviewet beskriver han sine oplevelser som så forfærdelige, at han aldrig kan glemme dem.

“Og det, der virkelig var traumatisk, var, da jeg skulle bære to døde børn til køleskabet klokken tre eller fire om morgenen. Der var langt – bare forfærdeligt.”

I betragtning af de erfaringer, han har gjort, kender han folks lidelser. Den nyere politiske udvikling vækker bekymring hos ham.

”Jeg oplevede ikke en verdenskrig, men stemningen blandt folk i øjeblikket er dårlig. Der sker for meget. Du kan ikke forstå det længere.”

Men han har også en klar mening om tingene: ”I dag siger jeg, at det er vigtigt at tænke over, hvad der sker i verden. At se vores verden komme af sporet.Det gør mig ondt at se dette…” Visdomsord…

Kiilde: Stadlpost.at

Det skal du læse