Han tager afsked med livet

Det er et emne, som ofte skubbes langt væk, man vil helst glemme det og skubbe det til side: døden. Howard Carpendale som i dag er 77 år, har fundet sin egen måde at håndtere det uundgåelige på. Han taler åbent om det og nu siger han farvel til livet …

“Jeg er et meget realistisk menneske”, begynder han at fortælle. Hans pande rynker sig, hans blik bliver eftertænksomt. “Man ved aldrig, hvor lang tid man har tilbage.” Igen og igen søger han derfor samtaler med sine kære i den seneste tid. Forbereder dem på hans afgang. Så intet forbliver ufortalt, så han kan tage af sted med et rent hjerte. “Der er nogle få mennesker på denne jord, som jeg simpelthen gerne vil sige tak til,” siger Carpendale.

“Jeg vil meget gerne have, at min kone og min ekskone og mine to sønner og andre mennesker, som jeg er gode venner med, bare skal vide, at når den dag kommer, så har jeg ikke fortrudt det bekendtskab.” Men nogle af hans kammerater er i benægtelse af, at de på et tidspunkt må undvære deres elskede Howard. “Det slemme er, at de ikke vil vide det, fordi: ‘Du kommer til at leve længe.’ Men nej, jeg ved ikke, hvor længe jeg kommer til at leve, og det er derfor, jeg opsøger disse samtaler,” fortæller han.

Ud over afskedssamtalerne har Carpendale også truffet andre foranstaltninger – såsom at lave sit testamente og undersøge mulighederne for dødshjælp. “Hvorfor skulle man ikke have mulighed for selv at bestemme, hvordan man vil sige farvel til denne verden?” er hans klare holdning til sagen. Døden er et vigtigt emne for ham.

“Jeg tror, at vi alle sammen forholder os til det på den forkerte måde. Vi er nødt til at slippe af med denne evige frygt for døden,” mener han. Og selv om han forhåbentlig har mange år mere på denne jord – én ting er sikker: Skulle Howard en dag gå bort, vil vi og alle hans kære altid finde ham igen i hans uforglemmelige sange som “Ti amo” og “Hello Again”. For i hans sange lever han videre.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse