Han siger farvel til livet!

Foto: WDR/Horst Mühlenbeck

Det er et emne, der ofte bliver udskudt igen og igen. At man gerne vil glemme og undertrykke: døden. Howard Carpendale, 75, har fundet sin egen måde at håndtere det uundgåelige på. Han taler åbent om det. Nu siger han allerede farvel til livet …

“Jeg er en meget realistisk person,” begynder han at fortælle. Hans pande rynker, og udseendet bliver eftertænksomt. “Du ved aldrig, hvor længe du har tilbage.” Derfor har han ledt efter samtaler med sine nærmeste i den seneste tid. Forbered dem på hans afsked. For at intet forbliver usagt, kan han gå med et rent hjerte. “Der er nogle få mennesker på jorden, som jeg bare vil sige tak til,” sagde Carpendale.

“Jeg ville meget gerne have, at min kone og ekskone og mine to sønner og andre mennesker, som jeg er nære venner med, ved, at når den dag kommer, vil de simpelthen vide, at jeg ikke har noget at fortryde ved dette bekendtskab.”

Men nogle af hans kammerater nægter at indrømme, at de på et tidspunkt bliver nødt til at undvære deres elskede Howard. “Den dårlige ting er, at de ikke vil vide det, fordi: “Du kommer til at leve længe.” Men nej, jeg ved ikke, hvor længe jeg lever, og det er derfor, jeg leder efter de her samtaler,” siger han.

Udover afskedssamtalerne har Carpendale taget andre forholdsregler – såsom at lave sit testamente og håndtere dødshjælp. “Hvorfor skulle du ikke selv have mulighed for at bestemme, hvordan du vil sige farvel til denne verden”, er hans klare mening.

Døden er et vigtigt emne for ham.

“Jeg tror, ​​vi alle tager fejl. Vi er nødt til at slippe af med denne evige dødsangst,” siger han. Og selvom han forhåbentlig får mange flere år på denne jord – en ting er sikkert: Skulle han en dag tage af sted, i hans uforglemmelige sange som “Ti amo” og “Hello Again”, vil vi og alle hans kære finde ham igen. For han lever videre i sine sange.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse