Han havde det strengeste Ukraine-forbud!

Foto: ZDF/Sascha Baumann

Vladimir Putin er stærkt kritiseret på grund af den nuværende Ukraine-konflikt. Den russiske præsident er i øjeblikket i krig med nabolandet. De fleste kan næsten ikke finde de rigtige ord for optrapningen. Rædselen må snart slutte! En person, der kender den russiske præsident godt, er Al Bano. For omkring tre år siden udtalte den italienske sanger sig positivt om den russiske regeringschef med resultatet: Al Bano blev straks blacklistet i Ukraine…

Men hvordan opstod “optagelsen på den sorte liste”? Jo, i marts 2019 blev det besluttet, at Al Bano skulle blacklistes af kulturministeriet i Kiev. Ifølge rapporter omfatter listen personer, der udgør en trussel mod Ukraines nationale sikkerhed – og dermed har forbud mod at komme ind i landet.

I et interview med den italienske avis “Corriere della Sera” skal Al Bano blandt andet have fundet rosende ord til Putin :“Han er en fantastisk mand. Han har en religiøs holdning til livet. Han regerer med en jernnæve, og det er ikke noget problem for mig,« siges Al Bano at have udtalt.

Så udtrykte Al Bano sig på det tidspunkt: “Jeg har aldrig sagt et ord mod Ukraine. Det er uacceptabelt, at jeg, der altid har sunget for fred, nu bliver behandlet som en terrorist.” Ifølge rapporter kontaktede han straks den ukrainske ambassadør i Rom: “Jeg vil gerne forstå, hvorfor mit navn er havnet på denne liste. Da jeg hørte om det i dag, tænkte jeg på om det var en forveksling eller en vittighed”.

Efter omkring tre år kunne det ifølge “MDR” blive afklaret: Advokaten Cristiano Magaletti sagde til det italienske nyhedsbureau, at sangeren Al Bano vil blive taget af listen.

Selvfølgelig lader den nuværende situation i Ukraine bestemt ikke Al Bano uberørt: “Jeg gentager min appel til præsident Putin og NATO om at opfordre alle til at gøre deres yderste for at komme ud af denne forfærdelige situation.”

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse