Giovanni Zarrella, Julian Reim og Kerstin Ott har begejstret os

Foto: Semmel.de / NONA

Hvad gik rigtig godt i schlager året 2019 og hvad gik galt? hvad var virkelig vigtigt – SchlagerPlanet giver et tilbageblik på året! Når schlager stjernerne kun udgiver julesange, og det lugter som gløgg, anis, kanel og ingefær gennem vinduerne i redaktionen fra “julemarked” udenfor, så er det også tid til at vi ser tilbage på schlager året 2019.

Først og fremmest var det et godt år, men ikke et sensationelt schlager år! Mange skønne nye titler fra Maite Kelly, Andrea Berg, Roland Kaiser, Matthias Reim, Kerstin Ott, Eloy de Jong, Amigos og Ben Zucker og mange andre stjerner. Men helt ærligt så var der ikke en ny single med samme popularitet, som “Atemlos” eller “Warum hast du nicht nein gesagt” (som nu har ramt 115 millioner mærket på YouTube), som nok vil overleve de næste schlager årtier. Måske fordi der aldrig har været så mange single udgivelser som i år. På et par uger i dette år kom der mellem 25-35 singler og det var bestemt ikke alt.

Sangen mister værdi

Mere og mere schlager masse! Denne trend er yderligere blevet intensiveret i 2019. Den enkel single har desværre tabt sin værdi i tider med digitale medier. Ofte produceres der kun “Playlist-Routine” til streaming tjenesterne: Uptempo, ved at køre kickstart, og efter 30 sekunder synger koret omkvædet, så ikke den ryger ud af playlisten. Det var allerede godt sidste år i pop genren, og det går nu godt for schlager også.

Ikke desto mindre er der kommet mange håbefulde schlager-nykommende og det har styrket dette år. Særligt har vi bemærket: Marina Marx, Marie Wegener, Sonia Liebing, Julian Reim og “schlager miraklet” Tim Peters.

Foto: Telamo.de

Disse nyankomne imponere

Og en har haft succes i et drengeband før, har leveret “Album des Jahres” i sommers. Giovanni Zarrella, en sanger fra “Bro´sis” synger de store schlager klassikere på italiensk. “La vita é bella” hedder hans album og blev straks tildelt en guldplade. Også fik han titlen “Schlager newcomer des Jahres” fra radiosender SWR, og i Køln hvor sangeren nu bor, er han fast gæst i Florian Silbereisen tv shows. Til næste år tager Giovanni med ham på “XXL Schlagerfest Tour” i 54 haller.

I Schlager land er kunstner som Peggy March altid præsenteret som verdensstjerne og som bliver retorisk sammenlignet med de store internationale kunstnere. F.eks for 56 år siden landede, dengang stadig som “Little Peggy March” med “I will Follow Him” på 1 pladsen i US hitparade. Dog var sangen også en cover version af Petulia Clark titel “Chariot”. Siden begyndelsen af 1990’erne forsøgte den engang succesfulde sangerinde sig mere eller mindre med et succesfuld comeback. Senest i 2019 med albummet “Man ist nie zu alt für Träume” baseret på hendes hits fra 1965 “Mit 17 hat man noch Träume”. Peggy March bor i dag i Florida, men det gør Wendler også. Og selv kalder han sig ikke en verdensstjerne, kun “Den tyske Konge af Schlager”.

Den nye troværdige vinder!

“Pathos und superlativen” var i dette schlager år ikke nærig. Disse 80er relikvier er kommet som nyt trend. Ærlighed og troværdighed er blevet mere og mere efterspurgt hos schlager fans. Selvfremmende og oppustede budbringere bliver hensynsløst afsløret og straffet på de sociale medier. Det har vi nok af i politik.

En der er meget jordnær, åben og indrømmer sine fejl og også siger sin mening, er Kerstin Ott. Ben Zucker og Achim Petry er også succes og autentiske forbilleder. Kunstnere skal sætte standard for andre, så man ikke selv lader sig rive med.

Kronen: I dette år med album “Tschüss” annoncerer Heino sin afsked med en afskeds runde i Berlin med hans “Sensations Tour” for 2020. Kun en ting er helt sikkert med Heino: Han fyrede sin manager Jan Mewes for et par uger siden.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse