Er han bedre end Florian Silbereisen?

Foto: ZDF / Sascha Baumann

I lørdags præsenterede Giovanni Zarella for anden gang sit eget show på ZDF. Sammenlignet med åbningsshowet i september fik det en million flere seere. Samlet set betyder det en markedsandel på 18 procent. Selv i en direkte sammenligning med feste-showene må man sige, at italieneren med sit format er tæt i hælene på Florian Silbereisen.

Den 23. oktober blev det første (efter corona) Schlagerbooom med Florian Silbereisen. 5,27 millioner seere så med der. Det er blot 420.000 færre seere end i den forrige udgave af Zarrella Show. Ved det første show i september var det endnu mere vellykket end Silbereisens “Schlagerchallenge”. Mens 3,69 millioner seere på det tidspunkt fulgte programmet hos Silbereisen, var det 3,81 millioner hos Zarrella. Et tydeligt tegn på, at tv-publikummet er ret åbne overfor nye formater, der har været meget sjældne i schlager-segmentet de seneste år ud over Silbereisens.

Show bliver til seriøs konkurrence fra Silbereisen

Ja, Giovanni Zarrella tilbyder nu tv-seere et alternativ til et perfekt iscenesat og ganske vist forudsigeligt ARD-show. Den ideelle verden er hjemme i “Giovanni Zarrella Show”. Og det er netop, hvad tv-seerne ønsker. Ligesom Silbereisen smører han gæsterne med honning og hilser varmt på alle. Den store forskel er dog, at de blot tager det fra Giovanni, og at italienerne mener det. Et rigtigt hjertemenneske!

Det bekræftes også af hans gæster. ”Vi er meget glade for hinanden. En mand med hjerte” sagde Max Giesinger for eksempel om sit første møde med Zarrella på den hvide udstillings-sofa. Dette handler ikke kun om musikken, men også om hovedpersonerne i showet.

Dette sænker formatet lidt og skaber ikke følelsen af, at du skal levere adskillige koncerter her så hurtigt som muligt. Det sker også, at kunstnere som Ute Freudenberg også fortæller lidt om hendes liv og er i godt humør.

Betydeligt færre hits i showet

Mens det sidste show næsten udelukkende var baseret på tyske schlager, så var der denne gang også adskillige kunstnere på stedet, som ikke nødvendigvis er i dette segment.

Disse omfatter Max Giesinger, Michael Patrick Kelly, Revolverheld og Calum Scott. Zarrella præsenterer altså ikke et rent schlagershow, men et show, der tilbyder en platform for enhver genre. Ny tysk ville man sige, at hans USP faktisk er den ægthed og kærlighed, som han lægger i dette show. Det er hans baby, og han fødte den uden nogen showmaster-erfaring.

Du kan føle taknemmeligheden for chancen for at være vært for dette show hvert sekund af dette show. Så tre timer fløj afsted. Nu må vi vente spændt på at se, hvilken slags show Zarrella vil give os i februar 2022.

Selvom alt endnu ikke er perfekt, og der bestemt er plads til forbedringer på et eller andet tidspunkt (for mange italienske sange), er jeg sikker på, at dette show vil etablere sig solidt i showhimlen lørdag aften.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse