Det er derfor, der er slagsmål

De sad engang sammen i DSDS-juryen, men nu ser det ud til, at Dieter Bohlen og Marianne Rosenberg ikke længere er på god fod med hinanden. Nu har poptitanen skældt ud på sin tidligere kollega i et nyt afsnit af “Deutschland sucht den Superstar”. I en nedsættende sidesætning blev hendes navn nævnt i forbindelse med ordet “skidt”.

Stemningen i den nuværende “DSDS”-jury ser ikke ud til at være den bedste, for der er opstået en offentlig strid mellem Katja Krasavice og Dieter Bohlen på grund af hans ofte vovede udtalelser. Men det er tilsyneladende ikke noget nyt, for Dieter Bohlen har ofte haft uoverensstemmelser med sine jury-kolleger – selv om disse ofte først blev offentliggjort bagefter. Nu har han i en nylig episode raset mod sin tidligere jurykammerat Marianne Rosenberg og kaldt hendes musik for “skidt”.

I sin årtier lange karriere har Dieter Bohlen meget at tale om. I forbindelse med “DSDS”-castingen af deltageren Florian Schäfer fortalte han for eksempel om sin tid, hvor han optrådte for 200 mark om aftenen. Ud over lønnen var der ifølge poptitanen også gratis mad og sprut. “Jeg skulle spille Smølfernes sang dengang – men den kender du sikkert ikke engang mere. Når man (spiller) sådan noget lort … eller Marianne Rosenberg og sådan noget skidt … Det er ret intenst. Man er nødt til at drikke et par øl,” sagde han om Marianne.

Marianne Rosenberg brød sig ikke om Dieter’s “macho”-bemærkninger

Det er ikke noget nyt, at Dieter Bohlen ofte kan lide at rase mod andre, men dommen mod Rosenberg kom tilsyneladende ikke et eller andet sted fra. Hun var nemlig også engang kritisk over for poptitanen og hans “macho-bemærkninger” i “DSDS”-juryen.

Hun sagde til “B.Z.” i 2014 (efter sin tid i “DSDS”): “Såkaldte ‘macho-udtalelser’ af Kay og også af Dieter Bohlen var ofte sexistiske diskrimineringer af de kvindelige kandidater. Det fordømmer jeg naturligvis. Disse bemærkninger blev heller ikke godt modtaget af publikum.”

Har Dieter Bohlen taget Rosenbergs udtalelser personligt og givet udtryk for sin vrede år senere? Meget muligt, for poptitanen kan til tider godt lide at lade som om, at ubehagelige kommentarer ikke røre ham. Men på et tidspunkt synes hans ego at få overhånd, og en nedsættende bemærkning bliver fremsat. Det var tilfældet med den aktuelle strid med Katja Krassavice. Om hendes diss-track mod ham og hans tilsyneladende sexistiske slogans, svarede han bl.a: “Jeg har lige set, at der er noget i den retning, men jeg vil ikke ødelægge min dag”.

Dieter Bohlen har allerede haft hyppige skænderier med tidligere jurakolleger

Kvindelige DSDS-dommere opponerer ofte mod Dieter og hans hårde bemærkninger. Anja Lukaseder, der sad ved siden af Dieter i juryen i 2007 og 2008, har også udtalt sig om den aktuelle sexisme-skandale.

Hun sagde til “Bild”: “Sexismen i showet er naturligvis mere end bare ubehagelig og alt andet end tidssvarende. Jeg fandt det værst, da Dieter sad i juryen sammen med Kay One. De to opildnede hinanden, og derfor var nogle af deres kommentarer virkelig underfundige og sexistiske.” Klare ord, der understøtter Marianne Rosenbergs udtalelser fra 2014.

Den tidligere kollega Shirin David synes også at være uvenner med Bohlen – eller i hvert fald er hun uvenner med ham. Mens poptitanen angiveligt gerne ville have haft rapperen med i den nuværende jury, har hun tilsyneladende afvist et lukrativt tilbud. Davids begrundelse: “RTL gik ind på alle mine krav undtagen ét: at juryen bliver mere mangfoldig. Fire hvide mennesker ved et jurybord svarer ikke til mine ideer om et nyt ‘DSDS’.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse