Barbara Schöneberger: Hendes mystiske fortid

Foto: Semmel.de / Benno Kraehahn

Sjovt, underholdende og skør: sådan kender vi Barbara Schöneberger. Men næsten ingen ved, hvordan hun plejede at være. ”Da jeg var tre år i børnehaven, havde jeg briller,” siger hun i tv-showet “Lebenslieder”. Noget hun led af i årevis. Hun blev drillet, kaldet Brilleabe.

”Så gik jeg bare rundt i et år uden briller ved -7 i styrke, syntes jeg var super sej, jeg genkendte ikke noget. Min mor sagde altid: ‘Barbara, du så mig ikke tre gange i dag.’ ”

Som skolebarn hørte du hende langt væk. “Vi var i en ølhaven med Barbara, og andre sad ved bordet ved siden af ​​dem,” minder hendes mor Annemarie i Sky-dokumentaren “Her Story”. ”Manden sagde til os: ‘Er dette din datter? Vi ved alt om jer, om jeres venner, hvordan I lever. Når din datter går på S-Bahn om morgenen, lægger alle deres aviser væk, for så er der det tid at få det sidste nye med hendes venner. ‘”

Barbaras underholdnings kvaliteter kunne derfor genkendes tidligt. ”Da hun var lige under to år gammel og kunne synge omkring 200 sange og også nød at producere, bemærkede vi, at hun var lidt anderledes,” sagde Barbaras mor. Papa Hans tilføjer: “Hun var virkelig morsom som barn.” Ikke desto mindre ønskede faderen, at hun skulle finde et andet job.

”Ja, min far sagde altid: ‘Få en læreplads som operasanger, det kan du!’. Men jeg fandt det helt usejt. Så lærte jeg at spille på klaver, men jeg havde bare ikke den lyst at holde fast i det. ” Hendes første job: “Jeg distribuerede sedler forklædt som en mobiltelefon og arbejdede som pirat på farvemessen i Köln.”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse