Angelo Kelly: Dømt!

Foto: Semmel.de / Thomas Stachelhaus

Angelo Kelly har måtte udholde beskyldningen om børnearbejde på grund af sønnen William og svare for sig i retten – Nu er han så blevet dømt! I et par år har Angelo Kelly ellers ikke været på scenen med sine søskende, men kun med sin egen familie, og det gav nu Angelo problemer.

For det var nøjagtigt, hvad hans fortrydelse blev, at han som far til fem måtte forsvare sig i retten for børnearbejde. Ved en koncert på Eyrichshof Slot i Ebern, Bayern, i juli 2019, tog embedsmændene et særligt tæt kig på familien. Og da den lille William, som på det tidspunkt var fire år gammel, stadig var på scenen efter kl. 20, passede det slet ikke embedsmændene. De sagsøgte Angelo uden yderligere varsel!

Sønnen William var problemet

”Angelo K. siges at have stillet sin søn på scenen fra kl. 20 til 20.20 i strid med loven om beskyttelse af unge i arbejde. Afgørelsen foreskriver en bøde på 5.000 euro “, fortalte rettens talskvinde Kerstin Leitsch for nylig” BILD “.

Med “arbejdet” mente retten det musikalske akkompagnement med børnenes guitar og sang af sangen “What a wonderful world”.

Fotografen Christian Licha sagde som vidne: ”Men den lille dreng blev ikke tvunget eller noget på scenen. Det var helt frivilligt, det var også sjovt, at du så det.” Han kunne dog ikke huske de nøjagtige timer.

Angelo Kelly nægtede beskyldningerne

I henhold til loven om sikkerhed på arbejdspladsen gælder særlige regler for små børn efter kl. 17.00, men koncerten startede først kl. 17.30 – med William på scenen, hvor han blev indtil kl. 20.00

Angelo Kelly benægtede på det kraftigste beskyldningerne om børnearbejde. ”Jeg ville aldrig gøre noget, der ville bringe mit barns velbefindende i fare. I de sidste par år har vi altid arbejdet godt sammen med Ungdoms Arbejdsbeskyttelsesmyndigheden med hensyn til vores børns optrædener, forsikrede sangeren “BILD”.

Dette var imidlertid ikke den eneste sag, der var blevet undersøgt.

Elleve andre sager for påståede overtrædelser af Ungdoms Arbejdsbeskyttelsesloven blev afbrudt med den begrundelse, at børn også ville lave musik hjemme hos deres forældre. Hassfurt-domstolen så det naturligvis anderledes!

Den 12. februar besluttede dommer Sebastian Jäpel: “Han er skyldig i ulovligt at have ansat et barn som arbejdsgiver. Den pågældende persons barn stod på scenen i mindst 30 minutter, spillede sammen, sang med og fortolkede deres egen sang.”

Angelo Kelly skal nu betale 3000 euro.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse