Andy Borg ser tilbage på 40 år med “Adios Amor”.

Det er fabelagtige fyrre år siden, Andy Borg fejrede sit store gennembrud med “Adios Amor”. Et jubilæum, hvis begyndelse han gerne ser tilbage på, som han afslører til “StadlPost”.

“Jeg kan stadig huske præcis, hvordan jeg surfede på den gamle Donau, en smuk sommerdag – og pludselig hørte jeg en sang af mig i radioen for første gang nogensinde. Det var Adios Amor! Jeg var så glad, at jeg løb hen til den nærmeste pølsebod og råbte til ham: ‘Det er min sang, det er Adios Amor!’ Han kiggede forbløffet på mig, men jeg var ligeglad ,« afslører den 61-årige med et smil.

Andy Borg havde sin første optræden foran sin bedstemor

Og selvom den 40-årige succeshistorie bestemt har potentiale til at fejre, forbliver Andy Borg lige så sympatisk beskeden, som vi kender ham: “Privat er jeg bare, meget stille, glad for, at en sang har bragt mig så meget lykke. Jeg ville aldrig har drømt om det dengang som mekaniker, der drømte om en fantastisk scene karriere. Jeg havde min allerførste optræden som dreng foran min bedstemor. Jeg spillede harmonika og sang. Og fordi hun var så glad for det, gjorde at, jeg gjorde det igen dagen efter. Senere spillede jeg til familiefester og til stort set alle fester i vores nabolag – og vi festede meget i Floridsdorf!”

Andy Borg: Fra mekaniker til schlagerstjerne

Hvad var Andy Borgs bedste øjeblik i hans karriere indtil videre? “Efter jeg vandt ‘Die große Chance’ og fik sendt min første sang ‘Adios Amor’ hjem som båndoptagelse fra studiet, kiggede jeg bare på pakken hele aftenen. Dengang var jeg stadig mekaniker og arbejdede og lavede musik i hvert ledigt minut. Jeg kunne ikke afspille eller lytte til båndet, det havde jeg ikke en enhed til derhjemme på det tidspunkt. Men jeg var overhovedet ligeglad. Jeg kunne allerede sangen udenad dengang, og jeg var stolt, for nu havde jeg faktisk min første single.”

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse