Wencke Myhres storfamilie: “Jeg er den kulturelle bedstemor”

Schlagerlegenden Wencke Myhre fejrer sin 77-års fødselsdag i morgen. Hun vil tilbringe dagen sammen med sin familie. Det afslører hun i et interview med Schlager.de. Men der er ikke tale om afslapning her…

Wencke Myhre er stadig et barn i hjertet. Hendes latter, hendes lyse øjne og hendes muntre væsen er enestående. Det er utroligt, at hun fylder 77 år i morgen. Den dag vil hun tilbringe sammen med sin familie i hjembyen Oslo i Norge, afslørede hun også. Wenke har fire børn – Kim (* 1971), Dan (* 1973), Fam (* 1975) og Michael (* 1982) – og ti børnebørn.

Wencke Myhre og hendes store familie

Og det bedste for sangerinden: “Jeg ser alle børnene meget regelmæssigt. De bor alle sammen her ved mig, på naboejendommene.” Men de går ikke hinanden på nerverne: “Vi er bare en stor familie. Når man går ud med sin kaffe, kommer alle, der har tid.” Det er en god idé. Men Wencke har et job at passe: “Jeg er den kulturelle bedstemor. Jeg har et ansvar, og jeg tager for eksempel børnene med i teatret. De har brug for kultur. Det er vigtigere, end man tror.”

Derhjemme er Wencke bare bedstemoren, ikke stjernen, siger hun. Børnebørnene opdagede først i skolen, at mormor også synger for andre, og blev helt forvirrede. De elsker hendes musik, og deres bedstemor. Det er derfor, de fejrer det ordentligt i morgen: “Min bror ringede og sagde, at han kom. Det er jeg meget glad for. Men nogle af børnene og børnebørnene kommer også, og så fejrer vi det derhjemme. Jeg ved ærligt talt ikke, hvor mange der kommer endnu. Det kan blive rigtig mange, men det kan også blive rigtig få.” Faktum er, at der altid sker noget hjemme hos Wencke.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse