Så tæt er Wencke Myhre på det norske kongehus

Wencke Myhre er et ikon, en norsk nationalheltinde og en schlagerlegende. Den 15. februar fejrer hun sin 77-års fødselsdag i sit hjemland Norge, der er et konstitutionelt monarki – så vi spurgte, hvad Wencke egentlig synes om kongehuset.

Hvis du spørger nogen om en nordmand, vil schlagersangerinden Wencke Myhre helt sikkert blive nævnt lige så ofte som medlemmerne af den kongelige familie. I 2011 blev udstillingen “Wenches verden” præsenteret på Rockheim, det norske nationalmuseum for rock og pop i Trondheim – Kong Harald V og hans hustru Dronning Sonja åbnede udstillingen. En stor ære for Wencke, som hun fortæller Schlager.de: “Jeg vidste ikke, at kongeparret skulle åbne denne udstilling. Det var en kæmpe ære. Vi havde det rigtig sjovt, jeg havde alle mine børn med, og det var en stor begivenhed.”

Hun fik lov til at opleve fire konger

Wencke Myhre har stået på scenen i næsten 70 år og er en absolut superstjerne i Norge. Folk kender hende, uanset om de er unge eller gamle, borgerlige eller aristokratiske. Ikke underligt, at hendes forhold til den norske kongefamilie har været fremragende i årevis: “Jeg har kendt familien i mange år. Jeg kender endda faderen til den nuværende kong Harald, Olaf. Jeg har mødt ham et par gange og talt med ham. Jeg fik endda lov til at synge for ham – i en koncertsal med mange repræsentanter for de europæiske kongehuse.”

At optræde foran medlemmer af en kongelig familie er også noget særligt for Wencke. Kontakten til de blåblodede er aldrig gået tabt gennem årene: “Jeg kender også kong Harald personligt. Kronprinsen, som snart bliver konge, Haakon, har jeg kendt, siden han var fire år gammel. Den første konge, kong Haakon, nåede jeg ikke at lære at kende personligt, der var jeg for ung. Men nu er jeg så gammel, at jeg har oplevet fire konger. Det er der, man opdager, at man har levet længe…”

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse