Denne verdensstjerne var Wencke Myhres babysitter

Hun er nok Norges mest kendte sangerinde og har også udødeliggjort sig selv i Tyskland med sin “knaldrøde gummibåd”. For nylig fejrede hun sin 77-års fødselsdag med hele sin familie. Men begyndelsen i Tyskland var ikke nogen dans på roser. Den unge Wencke var en drengepige og havde derfor brug for en rigtig “babysitter”…

I en alder af 16 år kom Wencke, som allerede var en superstjerne i Norge, til Tyskland, nærmere bestemt Hamborg. Og hun ville leve. Hun ville elske. Og hun ville danse. Hele dagen lang. Men egentlig var hun kommet for at arbejde, men hendes far troede på hende: “Han vidste, at jeg følte mig som en fri pige, at jeg stadig var meget legesyg. Jeg drak ikke en dråbe alkohol, men jeg var vild, havde lyst til at gå ud og danse hele tiden,” fortæller Wencke til Express.

Wencke Myhre: babysitterne havde hatte på

“Disse babysittere – eller barnepiger, som jeg kaldte dem – var James Last, min producer på det tidspunkt, og Bobby Schmidt, som skrev teksterne.” James Last havde allerede haft en vis succes på det tidspunkt og var ikke fremmed for scenen. “De var nødt til at være overalt, de stakler! Jeg dansede som en gal, de sad på kanten af dansegulvet, drak deres øl og holdt øje med mig. De havde ekstra hatte med fjer på, så jeg heller ikke kunne miste dem af syne. På den måde kunne jeg ikke miste dem i mængden.”

To voksne mænd, der skulle passe på en ung, vild kvinde. Det lyder lidt nedværdigende, men det var åbenbart nødvendigt. Desværre var Wencke ikke altid så velopdragen: “Engang klagede de til min far: ‘Vi er nødt til at sende Wencke hjem igen, vi kan ikke holde det ud længere.:

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse