VoXXclub skriver til Kansler Merkel: Hjælp branchen!

Kilde: Universal-music.de

VoXXclub har skrevet et åbent brev til Kansler Merkel, for i disse koronatider har hele musikbranchen et stort problem lige nu og intet perspektiv. Derfor har VoXXclub skrevet en dramatisk appel til kansler Angela Merkel.

Frygten for det økonomiske sammenbrud i Corona-krisen er stor. Over 10,1 millioner mennesker arbejder ikke, mange virksomheder er i store problemer, og corona-konkursen truer.

Musikbranchen er især hårdt ramt af nedlukningen. Ingen koncerter, open airs eller festivaler før i slutningen af ​​august – måske endda meget senere.

Florian Claus fra VoXXclub har nu på hans vegne og bandmedlemmerne Stefan Raaflaub, Korbinian Arendt, Christian Schild og Michael Hartinger vegne skrevet et åbent brev til alle politikere, ministre og kansler Angela Merkel. En dramatisk appel, der beskriver situationen for bandmedlemmerne, fra buschauffører til lysteknikere.

Vi har brug for et perspektiv

VoXXclub-sangere har foretaget økonomiske reserver i de senere år, men det ser dramatisk ud for det store hold og freelancerne bag det populære band.

I de her tider, hvor politikerne “overbyder hinanden” i medierne med at løse problemerne, kræver VoXXclub på vegne af schlagerbranchen: “Giv os et perspektiv for vores fremtid!”

”I vores branche, især hvis du også er kendt på tv, kan folk naturligvis ikke lide at tale om penge. Det er derfor, mange ikke tør tage sig af problemet. Man er bange for hurtigt at blive placeret i et hjørne: Den rige musiker, kunstner, sanger har nok penge og ønsker nu flere penge. Virkeligheden er anderledes. Vores eneste indtægtskilde er den levende forretning” skriver sangeren Florian.

VoXXclub-teamet er især berørt

Og så beskriver han i sit åbne brev som et eksempel for mange schlagerartister, der lever af den levende forretning, hvad den komplette sammenbrud siden marts betyder for teamet bag VoXXclub og deres familier.

Berørte er: 5 VoXXclub-musikere, herunder 3 familiefædre, der har været i stand til at opbygge kontant reserver i de senere år.

Lydtekniker, familiemand med 2 børn, belysningsteknikerhold, tour guide, busbuschauffør, manager, booker, agenturmedarbejder, teknologiselskab. Derudover er der arrangører, cateringfirmaer, scenebyggere, stewards og meget mere.

Her er det virkelig værd at læse brev fra VoxxClub til kansler Angela Merkel i fuld længde: (oversat længere nede)

Kære Damer og Herre, kære ministere, kære politiker, kære Bundeskansler og kære mennesker, der læser dette brev!

Dette brev skriver jeg i mit navn, men det er selvfølgelig fra mit band lige som samtlige musikere, sangere, kunstnere og alle medarbejder som er i vores musikbranche. Jeg er sanger i bandet voXXclub. Egentlig laver vi musik, der bringer glæde til mennesker og som har det sjovt ved det. Vores optræden finder sted over hele Tyskland, Østrig og Schweiz, men vi spiller også vores musik i lande som Brasilien og Kina.

Vi er som resten af verden, blev overrasket over Corona krisen og blev hårdt ramt. Virkelig ingen forventede, at sådanne noget ville kunne ske, at det ville bringe hele jorden i stilstand.

Jeg vil på forhånd sige at vi tager de forhåndsregler som regeringen har truffet, og støttet. Vi har på vores sociale medier sider, lavet aktioner som f.eks. #wirbleibenzuhause spredt og opfordret til at overholde de trufne foranstaltninger. Kun hvis alle holder sammen, kan vi sammen komme igennem denne krise. Her har hele kunstnerscenen, musikere, sangere og deres miljø holdt sammen og forsøgt med mange aktioner, at hjælpe. Folk arrangerede sig hurtigt og holdt koncerter online og helt gratis. Det blev hurtigt kreativt på nettet, for at distrahere folk i denne svære tid.

Midlertidig er det første chok aftaget, man affinder sig mere med situationen og forsøger at arrangere sig med den nye normalitet. Nu indhenter virkeligheden dig langsomt desværre. Nu kommer det store spørgsmålstegn ”hvordan går det videre”.

Jeg er klar over at mange mennesker har haft eksistentielle problemer, for mange lige fra starten af pandemien. Hvis man tjener lidt, har kortvarigt arbejde er bedre end intet, men stadig mindre end før…. For mange for lidt.

Vi som band havde en lille buffer i reserverne. Det er der meget få kunstnere der har.
For min familie, mit private og sociale miljø har jeg forsøgt at opfylde alle kontrakter, det være sig min datters musikskole, min kones sportsklub osv.: blot for at støtte disse organisationer yderligere, så de kan forsat kan betale deres freelancer, fordi jeg er overbevidst at kun ved at gøre det hele sammen kan vi genoprette.

Men langsomt kommer jeg til et punkt, hvor jeg virkelig er bekymret. Ikke kun om mig men om hele vores branche og frem for alt om de mange mennesker, der ikke er i rampelyset, der med sandsynlighed bliver berørt først vil blive påvirket indtil slutningen og som lever af deres jobs i denne branche.

Der er talt om så mange brancher der er hårdt ramt, detailhandlen, autobranchen, restauranter, hoteller osv.

Desværre har vi heller ingen Lobby, der taler for os, ingen repræsentanter eller lignende.

Man har den følelse, at vi bliver glemt under hele debatten, selv om den er den branche der er hårdest ramt, med den værste mulighed for genoptagelse af vores arbejde.

I vores branche, især hvis du også er kendt på tv, er det uhørt at tale om penge. Det er derfor at mange ikke tør tage sig af problemet. Man er bange for at man hurtig bliver placeret i hjørnet: Den rige musiker, kunstnere sangere har nok penge og vil have flere penge.

Virkeligheden er anderledes, vores indtægtskilde er den levende forretning med CD’er, Youtube eller streaming er (med meget få undtagelser) er heller ikke en stor forretning.
Vi ventede længe, og vi støttede alle foranstaltninger. Min store anmodning er: Nu hvor alt begynder at rulle igen, skal du tænke på vores branche og give os et perspektiv. Så mange mennesker arbejder virkelig hårdt i denne branche og giver hele deres lidenskab. Giv os noget vi kan håbe på, noget som kan få os til at overleve de måneder, så når vi får lov at optræde igen rent faktisk også er der. Vi har ikke alle brug for gode ord om håb, men konkret støtte til og fra alle overstående mennesker.

Tak for at du læste og lyttede.

Jeg er altid klar til en samtale og vil glæde mig meget, at min anmodning bliver bragt direkte.

Med venlig hilsen

Florian Claus, sanger i bandet voXXclub

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse