Vanessa Mai – “Regenbogen” – Hamburg 20.04.2018

Fredag den 20. april var jeg og min bror i Hamburg for at se Vanessa Mai’s nye tour, “Regenbogen”. Koncerten fandt sted i “Mehr! Theater am Großmarkt”. Teatret ligger på Hamburg’s “Großmarkt”, som er et handelscentrum for diverse fødevarer og blomster. Teatret er indrettet i en stor hal, som også oprindeligt var indrettet til fødevarer. Området er afspærret, så det er ikke muligt at komme frem til hallen, før den bliver åbnet. Derfor måtte vi vente udenfor hegnet. Da det var over 25 grader denne dag, gjorde det dog absolut ingenting.

Vi havde et “Early Entry Pass”, der gav os adgang til soundcheck kl. 18.00. Inden vi kom ind i salen, blev der sagt at der egentlig ikke var tid til det der var planlagt, men at de ville gøre det alligevel! Det vil sige autografer og billeder efter selve soundchecket. Inde i salen bød Vanessa os velkommen fra scenen, og hun sang 3 sange for os, bl.a. en helt ny sang, som endnu ikke er udgivet. Mange havde gaver med til Vanessa, som hun glad tog imod fra scenen. Desværre blev det meddelt af én af hendes medarbejdere, at der i dag alligevel IKKE var tid til hverken autografer eller billeder, da der var mødt rigtig mange op til dette soundcheck. Stor skuffelse! Det store problem er at de ingen chance har for at vide om der kommer 20 eller 200 personer til dette! Vil gætte på at der var omkring 200 personer, og så ville selve koncerten nok blive en del forsinket. Dette er åbenbart kommet helt bag på dem, og må helt klart laves om til en anden gang, evt. ved at sælge et begrænset antal VIP-billetter, som så giver adgang til soundcheck og mulighed for at hilse på Vanessa.

Kl. 20.00 gik koncerten i gang, hvor vi havde plads på 5. række. Det var fantastisk godt hele vejen igennem. Der var rigtig meget dans lagt ind i showet, men Vanessa er jo også en fantastisk danser. Hun skifter også tøj en del gange undervejs. Det var et godt blandet show med både nye og gamle hits. Der var god lyd, og Vanessa sang utrolig godt denne aften. Hun havde også en del dansere på scenen, som også var yderst professionelle. Midtvejs var der en pause på 20-25 min., hvorefter det gik løs igen. Der var en fantastisk stemning i salen fra start til slut, og jeg tror kun at vi sad ned under 10 % af tiden. Folk ville bare stå op! Meget anderledes end at se en koncert i Danmark! En enkelt træls ting var at der flere gange blev råbt “Helene” nede fra salen! Det hører ingen steder hjemme, og det irriterede helt klart også Vanessa!

Ca. 22.30 var koncerten slut. Utrolig god koncert, som jeg kun kan anbefale at tage ud og se!

Det skal du læse