Undersøgelsesprocedurer indledt

Nu bliver det alvor for Florian Silbereisen og hans team! Efter at en tekstforfatter for nylig indgav en straffesag, fordi hans sang blev omskrevet til et Silbereisen-show uden tilladelse, har en talskvinde for anklagemyndigheden nu bekræftet undersøgelsen ifølge “Focus.de”.

Sangskriveren Diether Dehm er slet ikke glad: Da han så Beatrice Egli og Florian Silbereisen optræde ved “Schlagerabschied”, syntes han ikke at have vidst, hvad der var på vej. Hans sang “1000 und 1 Nacht”, som dengang blev sunget af Klaus Lage, skulle være et af højdepunkterne i Schlager-showet. Men så sang de to stjerner ikke “Erinnerst du dich, wir haben Indianer gespielt”, de omskrev blot teksten: “Erinnerst du dich, wir haben zusammen gespielt”. En fejltagelse, som nu skaber store problemer. Dehm skrev på Facebook, at han havde indgivet en straffesag for krænkelse af ophavsretten. Han er virkelig sur: “Silbereisen havde hverken min tilladelse til at gøre det, eller den mindste smagsfulde kompetence.

Manager har undskyldt

Fuldaer Zeitung rapporterede for nylig, at Florians manager (Michael Jürgens) i mellemtiden havde ringet til Dehm og undskyldt for fejlen, men uden resultat: Strafferetlige anklager kan ikke så let omgøres. Dehm ønsker også at tage private retslige skridt mod Silbereisen, som han sagde til Fuldaer Zeitung: “Det kan selvfølgelig koste Florian Silbereisen meget. I form af godtgørelse for smerte og lidelse, erstatning eller et påbud. Derefter skal han annullere alle videoer i mediebiblioteker, data- og lydbånd med de forfalskede tekster. Men først vil jeg vente på den samtale med ham, som hans repræsentant har bedt mig om at få. Jeg vil gerne få dem til at forstå, at en sådan superstjerne også har et ansvar for at holde op med at intimidere folk.”

Uskyldighed gælder indtil retssagen

Som rapporteret af Focus har den offentlige anklagemyndighed nu indledt en undersøgelse. En talskvinde siger: “Hvis anklagemyndigheden i Fulda har kompetence, skal det undersøges, om der er tilstrækkelig mistanke om en strafbar handling, især en overtrædelse af ophavsretsloven.” Indtil sagens juridiske afslutning gælder uskyldsformodningen.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse