Trussel om boykot! “Det koster fans”

Det var stærke ord i en svær tid, som schlagerdronningen Helene Fischer fandt i det aktuelle nummer af magasinet “Stern” (Læs her). Kvinden, som ellers sjældent udtrykker sig politisk, tog klart stilling mod højrefløjen.

“Diskrimination, racisme, had og vold forgifter vores samfund. Jeg ønsker at leve i et åbent, tolerant og mangfoldigt Tyskland og ønsker en farverig fremtid for vores børn. Vi må forsvare vores værdier og vores demokrati nu og ikke overlade banen til antidemokraterne,” skrev Helene Fischer.

Helene Fischer tager et opgør med højrefløjen

Hun fortsatte: “Det kommende valg, i Tyskland og i Europa, vil afgøre, hvilket land vi skal leve i i fremtiden. Gør det rigtige, gå til stemmeurnerne. For demokrati og mod ekstremister.”

Bagefter brød alle dæmninger, og mens hun blev hyldet af nogle, fornærmede andre hende. “Det koster fans, og jeg er en af dem. Hvordan kan du lade dig trække det ned over hovedet på den måde? Det er utroligt. Som om en venstreorienteret går til hendes koncerter eller køber merchandise,” skrev en følger for eksempel på Instagram. Eller: “Jeg skammer mig dybt.”

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Helene Fischer (@helenefischer)

Men antallet af mennesker, der viser en klar kant og holder med Helene Fischer, er stort. “Mand mand mand … hvad er der blevet af menneskeheden? Man taler for en tolerant verden, hvor racisme og højreorienterede ideer ikke har nogen plads, og så bliver man kaldt en systemtosse, pengegrisk og et såkaldt får. Det er grundlæggende værdier, som hun repræsenterer. Hvordan kan man skyde imod hende på den måde? Det skræmmer mig virkelig,” lyder en af kommentarerne på Instagram.

Eller: “Tak, fordi du tager stilling. Selv om der er mange trolde og fascister blandt kommentatorerne her, står størstedelen af samfundet bag denne holdning.”

Det skal du læse