Stor bekymring over bølgen af ​​afskedigelser i plejen!

Foto: Kerstin Joensson

Situationen i plejebranchen har været elendig i årevis og er blevet værre igen på grund af coronaen, så det er ikke kun her i Danmark er problemer på den front. Det er en ond cirkel: På grund af manglen på personale bliver situationen for de tilbageværende medarbejdere mere og mere nervepirrende og endnu flere plejepersonale forlader deres job på grund af overarbejde. Det er så meget desto rart at høre fra folk, der formår at modstå presset! Dette inkluderer også sangerinden Daniela Alfinito (50), som nu appellerer til offentligheden.

“Löwenmut”- har tilsyneladende et løvehjerte: stort og urokkeligt. For hende er arbejdet i omsorgen ikke kun hverdagen, men også et livsværk. I 30 år har hun givet sin tid, energi og hjerte til at arbejde på et ældrecenter i Hungen, Hessen. Så hun ved alt om det hårde arbejde og sygeplejemanglen. Nu bruger Daniela sin rækkevidde til at gøre opmærksom på dette problem og henvender sig til offentligheden med et opråb om hjælp fra alderdomshjemmet.

Hun har også hårde dage…

Selvom Daniela aldrig har tænkt på at give op og arbejde, er det en “utrolig dejlig følelse” for hende, så har hun også hårde dage. Det er ikke kun arbejdet i sig selv, der er hårdt, men frem for alt ikke at kunne give beboerne den tid og det engagement, de har brug for og fortjener: Der mangler personale. Det mangler overalt i plejen. “Det ville være rart, hvis man havde meget mere tid til beboerne,” understreger hun. “For ønskerne, til behovene, også selvom de gerne vil øse ud af deres hjerter,” fortsætter hun.

Bekymring om de næste par uger

Hun appellerer derefter til folk om at vælge en karriere inden for sygepleje. Det er hendes ønske. Som følge af tvangsvaccinationen må der forventes en yderligere bølge af fyringer i de kommende uger. Noget som Daniela også er meget bekymret over.

Vi ønsker jo alle at “blive gamle med værdighed, blive passet på og måske endda dø med værdighed,” siger hun og mener sig selv. Til sidst ønskede hun også “at nogen ville sidde der og holde mig i hånden”…

Kilde: Stadlpost.at

Det skal du læse