Stefanie Hertel er ude med nyt album – “Kopf hoch, Krone auf und weiter”

En spids fra kronen er hun aldrig blevet tilbudt, selv om det er den søde schlager prinsesse, der for 25 år siden erobrede scenen ved sin fars hånd, når hun i alle årene på det røde tæppe til schlagerscenen er faldet ud af rollen. Især når livet til Vogtlænderinden krævede en hårdere linie og skæbne, formåede Stefanie Hertel at skinne med pålidelighed og udholdenhed, med ubrudt optimisme og smittende godt humør.

De nye sange fra Stefanie Hertel er som en veninde. Man lytter, føler sig forstået, tænker: “Åh ja, klart, sådan kan man også se det”, eller “bestemt, det må jeg prøve!”
Og på en eller anden måde er det også som om, man fortæller om sig selv, når man synger med på teksten og ved, at man ikke går alene med bekymringer, og dermed heller ikke er alene i modgang.

“Kopf hoch, Krone auf und weiter” (Hovedet højt, krone på og videre) – denne tekst er skrevet af en veninde til en veninde. Den er skrevet af Stefanie Hertels veninde Jutta Staudenmayer. Stefanie siger; “Vi har kendt hinanden i mange år. Denne sang inspirerede mig fra begyndelsen, da den indeholder dette ordsprog, som jeg godt kan lide. Lige meget hvad der sker, skal du ikke lade dig blæse omkuld. Hovedet højt, krone på og videre. Man behøver ikke være en stærk kvinde for at overleve i livet. Jeg er blevet blæst omkuld et par gange i livet, særligt det forløbne år, med min mors død og jeg mistede også en kær ven. Men livet går videre, man skal se fremad. Det er vigtigt at behandle sådanne farvel og finde en vej for dig, en måde at håndtere det på. Jeg forsøger at trøste mig med, at de mennesker, vi mangler så meget, er i vores hjerter og dermed altid hos os. Jeg føler mig stærk ved denne tankegang og denne positive energi giver mig kraft.”

I de senere år har menneskeheden gjort det lettere, gennem den teknologiske udvikling, at gøre livet lettere: Men at se ind i fremtiden er heldigvis ikke muligt. Livet er, med sine nederlag og faser af lykke, tiltrækkende, da vi på ingen måde kan forudse det. “Hvad vil være, vil være” – Que Sera.

Da vi lyttede til sangforslag, var jeg allerede spændt ved introen, om hvad der nu kom. Så slog noget uventet mig: En meget velkendt stemme begyndte at synge. En stemme,  som jeg i 20 år har hørt på alle mine demoer. Nemlig fra min kære Erich alias Jean Frankfurter. Også tekstforfatter Tobias Reitz, der er en mangeårig fortrolig ven af mig. Selvfølgelig blev den spontane sympati for sangen vækket, men også blev klart for mig: Det er min sang.

I foråret kørte den 39 årige til en aftalt sangskriverdag hos hendes producent Wolfgang Lindner i Wachau, med et ønske om i denne studio session at skrive en sang, som hun kunne synge til mors dag show sammen med sin far. Til minde om hendes mor, der døde i slutningen af året. “I bilen begyndte jeg at tænke. Den første linje til sangen opstod for mig, så den næste, og pludselig var omkvædet færdigt. Og så gik det videre og videre til sangen var færdig. Jeg sang alt ind på min huske funktion på min mobil.
Da Stefanie Hertel kom til studiet, havde hun den bevægende duet “Ich will dich Wieder lachen sehen in Händen”.

Ikke kun i privaten, men også i sang, har Stefanie Hertel og hendes mand Lanny Lanner vist sig at være et drømmeteam. Når stemmerne fra Stefanie Hertel og Lanny Lanner forener sig som stilhed efter storm, er den mærkbare harmoni mellem dem en kærlighedserklæring…. “Calm after the storm”, i original version på engelsk var og er hendes personlige vinder af ESC 2014. “Vi forelskede os i denne sang og tænkte, at genudgive denne sang på tysk. Den har fulgt os lige siden. I 2017 indspillede vi den – med vores egne ord, med en tysk tekst, som vi skrev sammen. Den moderne Contry Pop-Rock kan også inspirere det tysktalende publikum, vi glæder os meget og vi håber, at vi også med denne version af sangen giver den en sjæl, bare med tysktalende stemmer istedet for engelske.

Følelsesfuldt bliver det også med balladen, der hører til mit hjerte og indtil det sidste kys i den moderne, rockede contrysang. Om den er tapper eller trodsig må blive hos jer. Da du ikke behøver at tilbyde alt med din kærlighed og da ikke alle frøer er en prins, har vi allerede lært af historiebøgerne. Og nogen gange må man kysse et par mere, til man finder Mr. rigtig, hvilket bringer os tilbage til emnet. Hovedet op, piger, krone på og videre! Hvem husker ikke sin barndom?” Stefanie Hertel ser med fortryllende lethed tilbage og opmuntrer i samme åndedrag sin datter, som teenager at gro langsomt: spred vingerne.

En skøn godt-humør sang er “Ein guter Tag”. Følelsesbarometret klartrer også helt op for mig. Den bedste stemning er lovet af en partner, i hvis selskab man med sangens linier; lige som mig føler sig smuk, smuk, smuk, når du griner med mig og jeg føler mig ubegrænset skøn; også prinsesser har følelser.

Selv om hun altid vil fortrække landlivet over storbyen, viser landmennesket Stefanie Hertel, som hun også siger om sig selv fra hendes besøg i hovedstaden Berlin, kreative impulser. Der bor også en af hendes bedste veninder fra skoletiden. Ved et af disse besøg er teksten til “adieu” opstået. Fra min keyboardinde fra mit DirndlRockband havde jeg en demo med melodien af en sang, og da jeg lyttede, kom de første tekstlinjer ind i øret og inden for kort tid var teksten færdig.

Stefanie Hertel er ikke overtroisk, derfor har standardudgaven af albummet “Kopf hoch, Krone auf und wieter” 13 glansfulde tracks, der kærligt er arrangeret og produceret af Wolfgang Lindner, en lykkelig slutning. Og vi er spændte på, hvordan eventyrkarrieren forsætter.

En medley af hendes mest populære sange med hendes musikalske ledsager, musikerinden DirndlRockBand er nyindspillet, og også Bacherl laver Longplayer i special edition 2018, med oversatte justeringer, og giver albummet et Hit-løft. En tanke til Nachklingen skænker Stefanie Hertel til slut – som ambassadør for den tyske dyreværnsforening og en overbevist vegetar. Med titlen “Für Alle Tiere dieser Welt”,  støtter de arrangerede dyrevenner også hendes egne erfaringer med gadehundeprojekt Keritiii i Grækenland.

Albummet “Kopf hoch, Krone auf und wieter” af Stefanie Hertel udkom d. 19.10.2018…

Bestil det her: Stefanie Hertel

Ellers via iTunes: Stefanie Hertel

Kilde: Telamo.de

Det skal du læse