Skatteefterforskere, gæld, insolvens – andre stjerner kender det også

Som vi skrev om for nogle dage side – Læs her – så er der ifølge en rapport fra RTL indledt en strafferetslig undersøgelse af skattesager mod schlagerstjernen Michelle (med det borgerlige navn Tanja Gisela Hewer). Det siges at dreje sig om manglende skattebetalinger på et sekscifret beløb. Er hun nu truet af fængsel? Ifølge retningslinjerne fra forbundsdomstolen kan skatteunddragelse straffes med en fængselsstraf på op til fem år.

Schlagerstjerner og penge

Nogle gange er der stor gæld, og i så fald er privat insolvens ofte vejen ud. Eller der er skattegæld – og i så fald er der endda risiko for fængselsstraf.  De, der lever i kærlighed, har nødvendigvis ikke et talent for penge. Allerede i 2006 kom Michelle i overskrifterne, fordi hendes villa i Köln og andre ejendomme, der var finansieret med lån, kom på tvangsauktion, alligevel måtte Michelle gå i privat insolvens.

Det siges at have været en gæld på omkring en halv million euro (ca. 3.7 mio Dkk) og det siges at have været mændene. “Alt, hvad jeg ønskede, var kærlighed. Mænd elskede mig kun, fordi jeg pressede penge ned i halsen på dem,” sagde hun i et interview dengang. Men Michelle kom sig, indspillede nye hits og fejrede et stort comeback. I år var Michelle endda formand for den tyske ESC-finalejury. Og nu kommer den nye gældsbølge, Undersøgelsesdramaet omkring Michelle – men de følgende tyske stjerner herunder i artiklen var (eller er) også ganske Blanco.

Roberto Blanco brugte konkurs til reklamespot

Privat insolvens i 2014. Blanco skyldte 150.000 euro i underholdsbidrag til ekskonen Mireille. Han undgik endda midlertidigt at afgive en formueopgørelse – og var efterlyst på grund af en arrestordre. Ifølge “BILD” levede Roberto Blanco af en pension på knap 2.000 euro i 2017, den del, der ikke kan beslaglægges. Blanco har endda gjort sin insolvens til en satire på sit hit “Ein bisschen Spaß muss sein”: I 2014 indspillede han en reklamefilm for biludlejningsfirmaet Sixt med netop titlen “Ein bisschen spar’n muss sein”. I dag skulle Blanco efter sigende have det økonomisk godt igen.

Foto: ZDF/Sascha Baumann

Nino de Angelo kunne ikke betale for sin lejlighed

Nino de Angelo måtte først kæmpe mod kræft (1997) og derefter mod gæld. Og så kom afhængigheden også med… Ifølge “BILD” havde han i 2005 indgivet konkursbegæring i Köln. Nino de Angelo indrømmede: “Jeg har 1,4 millioner euro (10,5 mio Dkk) i gæld. Jeg kan ikke længere betale huslejen for min lejlighed, og nogle af mine konti er allerede blevet beslaglagt.” Han havde ikke været i stand til at arbejde i de to år, for han havde været syg af kræft, og skattekrav og skilsmisse havde også taget hårdt på ham. I 2012 blev den resterende gæld eftergivet. Dette var ikke hans sidste insolvens: I 2017 blev den anden insolvensprocedure indledt mod Nino de Angelo. Der blev ikke oplyst noget om kravets størrelse og art. Men efter alt at dømme bragte det Nino de Angelo “ud over kanten!” igen.

Foto: TVNOW

Michael Wendler: Flugten til USA

Wendler tager kagen: i modsætning til sine konkursramte kolleger skrev han ikke kun sangen “Egal” (ligegyldigt), men sagde også “egal” (ligegyldigt) om sin milliongæld i Tyskland. Sammen med sin meget unge kone Laura (21 år) klarer han sig godt i Miami – uden for de tyske myndigheders rækkevidde. En stor del af gælden skulle være opstået, da han stadig drev et hestestutteri i Dinslaken sammen med sin ekskone Claudia. Det skulle angiveligt have været en handel. Skattekontoret var imidlertid af en anden opfattelse. Hesteavl var en privat gimmick, og Wendler blev pålagt at tilbagebetale de skattefordele, som han havde modtaget, med tilbagevirkende kraft. I 2020 bekræftede Wendler, at der var et krav om en “forsikringssag” mod ham i form af to sager. Wendler har hidtil ikke efterkommet dette krav.

Foto. Diane von Schoene

Matthias Reim: Manager drev ham til ruin

Pengene er væk, konen er væk. Eller omvendt. Sangskriveren Matthias Reim var sammen med sin kollega Michelle fra 1999 til 2001. Med bruddet fulgte hans offentlige tilståelse: gæld, hele 13 millioner euro (97 mio Dkk). Hans manager og mangeårige ven Alfred Reimann skulle angiveligt have skylden. Reimann havde angiveligt drevet ham til ruin gennem dårlig management. Reimann fyret, Reim under privat insolvens. Siden 2019 har heldet også sagt til Matthias Reim igen: “For fanden, jeg elsker dig!”. Det siges, at han i dag er gældfri. Nu er han imidlertid plaget af helbredsproblemer. Koncerter aflyst, udsat. Men det vil fortsætte. Fra den 1. december (i Freiberg) vil han indhente de udsatte koncerter.

Bild: MDR/Axel Berger

Wolfgang Lippert levede for 930 euro om måneden

I 1994 købte entertaineren Wolfgang Lippert (“Wetten, dass…?”) et hus med fem lejligheder i Berlins bydel Mahlsdorf på kredit for 2,4 millioner mark, problemet var, at ejendommene kun var 850.000 mark værd. Desuden havde Lippert købt en biograf i Köpenick auf Treuhand med en forpligtelse til at investere 1,5 millioner mark i bygningen. Men han optog ikke længere nogen lån, og Treuhand sagsøgte ham for kontraktbrud. Privat insolvens i 2002. 930 euro om måneden var tilbage af hans indkomst. Resten, ligesom hans ejendom, gik til at betale hans gæld. I 2011, nu gældfri, udgav han sine erindringer “Lippi Bekenntnisse”.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse