Skamløst snydt og udnyttet

Hvem kan han stole på mere? Florian Silbereisen er forbløffet over det, han har oplevet. I sin gode natur lånte den 41-årige engang penge til en mangeårig kammerat. Nu kommer det frem: Han blev skamløst snydt og udnyttet …

“Mine venner, som har kendt mig i lang tid, siger, at jeg er en god ven. Vi er der altid for hinanden, når det gælder,” sagde Florian engang. Og derfor var det også en æressag for ham at hjælpe den tidligere underholdningschef hos Mitteldeutscher Rundfunk (MDR), Udo Foht (nu 72), i hans nødens stund. Da Foht havde brug for 15.000 euro, fordi hans produktionsselskab angiveligt havde betalingsproblemer, lånte Florians manager Michael Jürgens (55) ham 7500 euro, og Florian bidrog med den anden halvdel.

Men han blev snydt groft. For i stedet for at investere pengene i nye tv-formater, skulle den tidligere tv-mand have brugt en stor del af dem på dejlige ferier, dyre biler og et fornemt luksusliv. Særligt slemt: “Vi har den dag i dag ikke fået pengene tilbage”, vidnede Florians manager for nylig i retten i Leipzig, hvor svindelsagen er under behandling.

Og det er ikke det hele! Svindlere er også ude efter Florian på internettet og bruger hans navn til svindel. De udgiver sig for at være “Florian Silbereisen”, kontakter kvinder på de sociale medier og beder dem om penge.

“I mit tilfælde var det Silbereisen, som har hårdt brug for penge til at lave et show”, fortæller hans fan Sabine. Selvfølgelig var det ikke rigtig ham! “Jeg er ikke ekspert, når det kommer til sociale medier, og jeg ved ikke så meget om det,” siger Florian ærligt. Men han skal alligevel være på vagt over for kriminelle i fremtiden…

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse