“Schlagerbooom” med Florian Silbereisen er aflyst, men er dette den egentlige årsag?

“Vi lever i vanskelige tider” – med denne udtalelse forsøgte Florian Silbereisen at undskylde aflysningen af dette års “Schlagerbooom” under den sidste udgave af MDR’s “Riverboat”. Et udsagn, som man har hørt ret ofte på det seneste, når det drejer sig om aflysninger eller udsættelser af turnéer igen. Kan det være, at skaberne af “Schlagerbooom” simpelthen har taget for meget på sig?

Det, som Corona gjorde ved eventbranchen, kan næppe repareres. Men i mellemtiden finder der igen koncerter sted, der produceres igen tv-programmer, og det er langsomt ved at vinde normalitet tilbage. Faktisk! Virkeligheden er en smule anderledes.

Nogle kunstnere, som Semino Rossi, har nu været nødt til at aflyse deres (allerede udsatte) datoer helt af “logistiske, tekniske og personalemæssige årsager” og på grund af “den fortsat spændte situation i livebranchen”. Det er ikke kun Schlager-livebranchen, der kæmper for at overleve.

“Schlagerbooom”-aflysning: Hvorfor med så kort varsel?

At det nok mest populære Florian Silbereisen-show, “Schlagerbooom”, er aflyst i år, og at der i stedet vises et jubilæumsshow, får os til at se op.

Silbereisen sagde selv i “Riverboat”: “I de sidste to og et halvt år har hele vores team altid forberedt to, tre, nogle gange fire eller fem shows parallelt, så vi kan reagere meget fleksibelt. Fordi det aldrig er helt sikkert, hvad der vil virke, og hvad der ikke vil virke. Der bliver et stort Eurovision Show den 22. oktober, men vi ved endnu ikke præcis hvordan. For vi kan forestille os flere scenarier og ved endnu ikke, hvordan det præcist kan gennemføres til den tid.”

En sådan udtalelse tre uger før et af de største liveshows på tysk tv? Et show, der normalt kræver flere måneders forberedelse? Et show, hvortil en hal som Westfalenhalle i Dortmund er spærret af, og hvor der er plads til over 15.ooo mennesker?

Florian Silbereisen: Ikke nok billetsalg?

Faktum er, at “Das große Schlagerjubiläum 2022 – Auf die nächsten 100” bliver et Eurovisions Show. Det vides endnu ikke, hvilke gæster der vil være til stede, og hvordan showet vil se ud. Som en insider har fortalt os, vil showet blive produceret i Leipzig.

Det er meget praktisk for showets ophavsmænd, for der er langt færre mennesker i et lille MDR-studie end i en megahal som den i Dortmund. En kendsgerning, som ikke bliver sagt højt, men som tyder på, at tv-producenterne er bange for ikke at sælge nok billetter.

Mange mennesker er nu blevet mere forsigtige igen i efteråret og er bekymrede for at blive smittet med Corona igen. Eller skyldes ændringen af stedet, at Silbereisen ikke længere sælger så mange billetter som tidligere? Under alle omstændigheder var billetterne til den oprindeligt planlagte “Schlagerboooom” ikke tilgængelige på forhånd…Hvem tror, at det er en dårlig ting?

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse