“Schlager” – Det nye album fra Vanessa Mai

Et album med titlen “Schlager” – og et cover, der viser en tatovering på underlæben af Vanessa Mai. Ord og billede dokumenterer et blik der symboliserer grænse overgangene af kunstnerinden, som hun siden sin karriere start som solosangerinde har valgt, at blive i den musikalske skuffe – og dermed kun et afgrænset kreativt rum til rådighed. Det er ikke en afvisning af genren, at den 26 årige siden barndommen har været meget tæt, det er snarere en bevidst åbning for musikalsk symbiose. “ikke et andet sted”, siger Vanessa Mai, “er tankerne så dybe mellem musik genrene som i Tyskland. Det kan jeg ikke lide. Jeg ønsker ikke at opgive det ene, uden at prøve det andet”.

Vanessa Mai præsenterer med “Schlager” et album, der med sikkerhed giver stof til diskussion. Dybe følelser og uhøflig afvisning, en one night affære, der bliver den store kærlighed (“Ich wollt dich nur für eine Nacht”), uptempo, danseglad “Wiedersehen” og elektronisk beat “Verdammter Engel”. En strålende præsentation, et glitrende billede over nutidens lyd – Kronet af Vanessa Mais karakteristiske stemme. 12 Tracks der fører til moderne schlager musik.

Vokalt har Vanessa Mai udviklet sig. Hun synger (Rotziger), mere ny tysk bølge end volksmusik. “Schlager” viser ikke, hvad schlager er, mere hvad schlager i 2018 kan være – hvis man ønsker at involvere sig i det. Vanessas største ønske for fremtiden? Egentligt ikke mere end som eksotisk “schlager sangerinde”, men blot en sangerinde, der laver schlager. Hendes egne ord om schlager. “Jeg vil have folk siger: Når schlager lyder sådan, synes jeg det er cool”.

“Schlager” udkommer som dobbelt album, som eksklusiv Magasin Edition, premium Fanbox og Ultra Deluxe Fanbox som indeholder 5 cd’er.

En historie i sig selv er skabelsen af den første single – “Wir 2 immer 1”. Er fra hendes studie session i L.A, viser Vanessa Mai i et Instagram klip med spørgsmålet efter en optagelse af en fælles sang. Udgivelsen af dette klip var Olexesh, en af tidens hotte rapper. Hans album “Rolexesh” steg hans single “Magisch” fra 0 – 1 på hitlisten.

For Vanessa Mai var det en udfordring: “Hey Olexesh, min postkasse eksploderer, fordi alle sender  mig din video og jeg finder ideen rigtig, rigtig fantastisk. Jeg arbejder på mit album og vil gøre op med den pokkers skuffe tænkning. Og på grund af det, hvem skal forbyde os det?Jeg er med på den. Kom bare i studiet og se, hvad der sker. Jeg tror, det bliver magisk”.

Olexesh kom, så og rap´ede. Vanessa sang. Og et mistænkelig godt hit blev født. Ligeledes er videoen virkelig fantastisk.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Kilde: Meinherzschlaegtschlager.de

Billetter til Vanessa Mai Tour 2019 kan findes her: Vanessa Mai

Køb album her: SCHLAGER – CD Standard

Det skal du læse