Sarah Schiffer: „Vi kan kun håndtere denne krise sammen!“

Foto: Fabian Schiffer

I et interview med SchlagerPlanet fortæller Sarah Schiffer om sin nye single “Weil ich Dich liebe”, Coronakrisen og hvad der hjælper hende i karantænen i hjemmet. Siden hendes debutalbum “Freier Fall” har Sarah Schiffer været en delvis fast inventar i schlager verdenen.

Den 3. april udgav Sarah sin splinternye single “Weil ich Dich liebe”. Usædvanligt, da de fleste kunstnere trak sig eller udsatte deres udgivelser under den igangværende Coronakrise. Men musik kan bare det at distrahere, siger Sarah.

Singlen “Weil ich Dich liebe” er en blanding af kærlighedssang og et festhit, og efter den store succes med “Regenbogenherz” er allerede den anden sang fra samarbejdet med teamet fra Tinseltown. Med i teamet er også ”ZDF Hitparaden”-moderator Uwe Hübner, som er tilgængelig for Sarah med råd og handling.

SchlagerPlanet: Du frigiver din nye single “Weil ich Dich liebe” den 3. april. Mange musikere trækker deres udgivelser tilbage på grund af coronakrisen. Det gjorde du ikke. Hvorfor?

Sarah Schiffer: Jeg overvejede også kort at udsætte udgivelsen. Men jeg afviste hurtigt tanken, fordi jeg synes, at musik bare er den rigtige ting at distrahere dig selv med. Selvfølgelig vil jeg ikke være i stand til at fremstille store tv-optrædener eller live shows med sangen nu, men måske får den kedsomheden væk derhjemme og sætter et smil på manges ansigt, og det er mere værd for mig.

Ny single i corona tider

SchlagerPlanet: Hvad handler din nye single “Weil ich Dich liebe” om?

Sarah Schiffer: Om KÆRLIGHED og hvad du kan gøre, når du er forelsket. Jeg mener, når jeg er forelsket, sker disse ting, som jeg beskriver i sangen, for mig hele tiden. Jeg kan stadig huske, at jeg lod som om jeg var en stor Dieärzte-fan med min første ven … Jeg kendte kun en enkelt sang og huskede derefter alle sangene inden for en uge bare for at imponere ham. 😉 Det virkede….

SchlagerPlanet: Mange schlagerkunstnere har været nødt til at annullere forestillinger og er bekymrede for fremtiden. Hvordan ser du situationen?

Sarah Schiffer: Desværre måtte jeg aflyse alle optrædener i de næste to måneder, og ingen ved, hvordan det ser ud bagefter. Det er virkelig frustrerende, fordi jeg elsker at være så meget på scenen. Men jeg hænger ikke med hovedet og prøver at se positivt fremad. Det nytter ikke at græde hele dagen. Jeg arbejder med mit andet album hjemmefra, producerer og skriver meget og prøver at vise en masse kreative ting på Instagram.

SchlagerPlanet: Hvordan har du oplevet de sidste par uger i coronakrisen?

Sarah Schiffer: Jeg må ærligt erkende, at jeg undervurderede alt dette lidt. I begyndelsen af året var jeg på backpacking i Thailand. Man har allerede bemærket lidt af det. Mange har været der med ansigtsmasker. Til dato har der imidlertid ikke været noget tilfælde i Thailand. Da jeg kom hjem, begyndte det at smitte over til Europa. Det gjorde mig lidt usikker. Siden sidste uge har jeg taget ting meget, meget alvorligt, tak Gud. Vi kan kun overvinde denne krise sammen!

Foto: Fabian Schiffer

Hjemme karantæne

SchlagerPlanet: Er din familie eller vennekreds personligt påvirket?

Sarah Schiffer: Gudskelov endnu ikke, og jeg håber, det fortsætter sådan !!!

SchlagerPlanet: Hvordan bliver du hjemme i uger? Har du nogle tricks

Sarah Schiffer: Jeg er heldig at have en have og masser af dyr (alpakkaer, hunde, kyllinger). De holder mig travlt! Men jeg skriver og producerer også meget hjemmefra. Der er stadig nok arbejde.

SchlagerPlanet: Hvad rådgiver du alle, der skal være hjemme?

Sarah Schiffer: Nyd at tilbringe tid med dine kære derhjemme og være kreativ. Håndværk, madlavning, bagning og gør de ting, du aldrig har taget dig tid til at gøre ellers. Denne mærkelige tid går også, og så starter vi alle sammen og forhåbentlig har lært noget fra denne fase.

SchlagerPlanet: Kære Sarah, tak for interviewet!

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse