Santiano: Violinist Pete Sage – det var sådan, han arbejdede for Kelly-familien…

Foto: Tyskschlager.dk

Intet sømandsgarn. Det unplugged album af Santiano stormer salgslisterne. Og for øvrig, vi fans lærer også en anekdote med Kelly Family.

På en eller anden måde har du måske en fornemmelse af, at musikformatet “MTV Unplugged” i mellemtiden allerede er udfaset. Men gang på gang kommer der en rigtig milepæl i musikhistorien ud. Det var tilfældet med Udo Lindenberg, med Westernhagen, Unheilig, Andreas Gabalier, Gunslinger, Max Raabe, Peter Maffay og er nu tilbage med Santiano.

Sømændene fra nord har i denne uge med deres nye album ramt de tyske salgssteder. Folkemusik, håndlavet fra Flensburg, viser de ellers så succesrige sangere, hvor hammeren hænger. Gutter, det er “Ordene”.

Af Klabautermann: Har netop hørt albummet, får en dejlig historie fortalt. Og det er garanteret ikke et sømandsgarn. I sangen “Land of Green” kommer Angelo Kelly på scenen til Santiano. Han omfavner varmt Santiano-violinist Pete David Sage. Fiddler fra England startede for 30 år siden som en roadie med Kelly-familien. Pete har trukket bandets instrumenter og tunge forstærkere og bygget trommerne til Angelo Kelly. Saltet på hans hud kom ikke fra havet, men fra sved …

Han arbejdede der en gang

Og Santiano-sangeren Björn Både (der for øvrig var hans bedstemors far, en af de første Cape Horn-sejlere) kommentarer til denne Kelly-anekdote: “Det var en tid, hvor han endelig arbejdede…”

Shanty, rock, irsk folkemusik og sømandsviser som “Frei wie der Wind”, “Salz auf unserer Haut”, “Gott muss ein Seemann sein” eller “Es gibt nur Wasser” i de nye akustiske versioner er ikke bare kultisk med sejlere. Det er også “frihedssange” sammen med Ben Zucker.

Næste år tager Santiano på en stor “MTV unplugged tour” gennem Tyskland (start: 25. marts i Riesa), hvilket helt sikkert vil være en anden milepæl på kult-bandets rejse fra Flensburg.

Kilde: Schlagerplanet.de

Det skal du læse