Santiano i shitstorm

Santiano er kommet ind i en shitstorm efter en politisk erklæring ved koncerten i Kiel. Dem der så schlager dokumentarfilmen “Traumjob Schlagerstar?” sidste fredag på NDR, har måske bemærket en lille scene, når det kom til nye sange for nyankommeren Vincent Gross.

Forfatteren tænkte på passende indhold og udelukkede kategorisk et bestemt emne: Politik, fordi det ikke passer til Schlager. Faktisk så har Schlagermusik i modsætning til i de foregående årtier meget sjældent politisk indhold i dag.

De fleste Schlager-sangerne holder også tilbage med politiske udtalelser. Til dels er dette endog kritiseret, tænk på Helene Fischer, der var fjendtlig over for Campino, at hun ikke taler politik.

Mia Julia viste grænsen for højre skinheads

Fra et helt ukendt hjørne kom der sidste år en klar politisk erklæring, der måske var utilsigtet, men alligevel skabt den stor opmærksomhed.

Mallorca sangerinde Mia-Julia så sig selv konfronteret med højrefløj under en forestilling i “Bierkönig” på Mallorca og afbrød koncerten midlertidigt, fordi hun ikke tolererede det.

På Facebook skrev hun følgende: “Jeg vil aldrig i min tilstedeværelse tillade at tolerere flag, håndsignaler eller lignende under min forestilling, og helt sikkert ikke bare fortsætte med at optræde, bare fordi det ville være den” nemmeste måde “.”Hun fortsatte med at stå bag denne erklæring.”

Roland Kaiser: På trods af stor modstand standfast mod Pegida

Roland Kaiser er en etableret og velkendt schlagerstjerne som også har vist sit flag.

Det selvbevidste SPD-medlem har nogle gange snakket på en spektakulær måde mod Pegida-bevægelsen og dermed m.f. bemærket “umenneskelig flygtningepolitik” – og tog dermed en stor risiko.

Trods alle odds er Kaiser stadig op til sin forretning.

Kaiser kommenterede de reaktioner, der følger i München Abendzeitung: “Jeg vil aldrig tolerere dette eller lignende under min optræden, og i hvert fald ikke bare fortsætte med at synge, bare fordi det er en nemmere måde at håndtere dette på. ”

Santiano kritiserede i Kiel “Røvhullerne af AfD”

I weekenden var der igen en politisk erklæring fra et hjørne, som man kender det. Da Santiano sympatiserer med venstre politik, i det mindste kendte insidere.

Også ved koncerten i Kiel sagde sanger Björn Both fra sit hjerte, ingen røvehule og bekendte farve ved at formere frihed som en beskyttet ejendom og sagde (ifølge koncert besøgende), at det handlede om at forsvare “frihedens” røvhuller. Denne erklæring nåede ikke alle Santiano fans.

Mens Roland Kaiser og endda Mia Julia tålmodigt har udholdt noget fjendtlighed, gælder det ikke nogle få Santiano-fans, da de – efter den åbenlyst massive “Shitstorm” fra nogle Santiano-fans – lavede følgende erklæring på Facebook:

Ikke mere politisk indhold på Santiano koncerter

Kære Santiano fans, I de sidste 36 timer er der kommet en meget kontroversiel, ophedet og dermed meget en følelsesmæssig diskussion på vores Facebook-side. Dette påvirker vores fans. For at forhindre yderligere misforståelser og for at feste med vores trofaste ledsagere i fremtiden, en glad aften i godt humør, vil vi nu afstå fra fra politisk indhold i vores koncerter.

I vores ubøjelig holdning ser vi frem til de næste koncerter og mødes med dig ombord hos Santiano.

Rejsen fortsætter til verdens ende.

“Vi for dig, og du for os!”
Dit Santiano crew – Zack Ahoy !!

Santiano er et unikt stykke

Hvorvidt man deles om de politiske synspunkter, der repræsenterer Santiano og de andre eksempler, der nævnes, er én ting. Uanset om man godkender det, selvom superstjerner som Helene Fischer ikke udtrykker sig politisk, er det også et spørgsmål om smag.

Men Santiano har taget en hidtil unik vej i Schlagerscenen – af alle de “hårde søfolk” … – de bøjer sig for indlæg i Shitstormen og beder dem om ikke længere at udtrykke sig politisk.

Med andre ord fjerner de den frihed, de anser for at være værdig til beskyttelse i så store toner. En anden premiere i schlagerscenen er, at kalde din egen fan et “røvhul”. At selv (og måske endda) vælgere af en bestemt fest er tiltrukket af Santiano er indlysende.

En hel del fans var naturligvis “irriteret” over, at de betragtede deres egen frihed som en meget høj værdi at beskytte, men absolut frihed afvigere ikke, at man bagvasker selv “røvhuller”.

På denne baggrund vil andre schlagerstjerner selv overveje at tænke på politik, hvilket er deres ret. Enhver der ikke kommenterer, er at det er en privat sag, hvor man står politisk.

Men hvis du udtrykker dig selv meget klart, skal man spørge dig selv, hvor alvorligt han virkelig mener den politiske holdning.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse