Santiano med overraskelsesgæst på turné – “Det bliver fantastisk!”

Santiano har haft succes sammen i over ti år: otte top1-albums i træk, mere end fem millioner solgte plader, over en milliard albumstreams, adskillige guld-, platin- og diamantpriser… Musikerne tager på en stor Doggerland-turné fra april. Grund nok til at spørge musikerne om deres sceneritualer, svage punkter og særlige præferencer. Santiano-sangeren Axel Stosberg svarede på Schlager.de’s spørgsmål…

Axel, når man ser på dine succeser, skulle man tro, at du havde været i branchen i 528 år, men Santiano har kun eksisteret siden 2011…

“Utroligt, ikke sandt! Og det hele skete så utroligt hurtigt, og det går stadig stærkt. Når man hører det, bliver man nødt til at sætte sig ned. Og hvis man siger det til nogen, vil de sikkert vende sig om og sige: “Ja, han er jo vanvittig …” Vi er virkelig velsignede, og vores fans er så loyale. Det er dejligt!”

I er rigtige mænd, I er eventyrlystne, I er ikke bange for at blive beskidte, I tackler ting … men helt ærligt, er I bange for noget?

“Tja, det har meget at gøre med underholdning. På scenen legemliggør vi den form for maskulinitet, man skal have for at overleve i samfundet nu om dage. Empati, en vis blød side – det er alt sammen en del af det nu om dage. Men vi er ikke bange som band, og det er jeg heller ikke som Axel. Jeg har haft så mange jobs, hvor jeg har haft succes, at jeg ikke har nogen eksistentiel frygt. Men vi har heller aldrig haft nogen grund til at være bange.”

I tager på en stor Doggerland-turné fra 22. april 2024… Hvad kan fans se frem til? Er der nogen overraskelser?

“Tja, hvis jeg skulle afsløre overraskelserne nu, så ville de ikke være overraskelser længere. Men jeg kan fortælle dig, at vi har vores store hits med os, og et par numre fra Doggerland-albummet er også med. Vi har også en helt ny sceneopsætning. Og vi har en overraskende gæst med…”

Kan du fortælle os, hvem det bliver?

“Det kan jeg desværre ikke! Så kommer jeg i fedtefadet. Men det bliver fantastisk. Så meget kan jeg afsløre: Hvis der står Santiano på etiketten, er det Santiano indeni, folkens! Og hvis du allerede har været med os, kan du se frem til en fantastisk rejse sammen.”

Når I ofte er på farten, som I er, går I så nogensinde hinanden på nerverne?

“Tja, vi er fire mand plus de tre fra bandet, som altid har været med os. Så vi er syv mand, der er på farten hver dag. Det kan man selvfølgelig ikke benægte. Der er tidspunkter, hvor man er nødt til at gå i vejen for hinanden. Men det er noget med at give og tage. Det er ikke anderledes for os – ligesom i enhver anden familie … Vi er vokset sammen i løbet af de sidste par år til det punkt, hvor vi er gode sammen, men vi kan ikke være sammen 24 timer i døgnet, vi har brug for privatliv.”

Er der et ritual på turnéen?

“Vi plejede altid at danne en cirkel. Det har vi ikke brug for mere. Alle har deres eget ritual før koncerter. Personligt har jeg brug for en time for mig selv. Så gennemgår jeg det hele igen, lægger mig ned i 20 minutter mere …”

Vent lige lidt! Kan man sove før koncerter?

“Selvfølgelig kan jeg det. Nogle gange falder jeg endda i dyb søvn. Det har jeg brug for. Det hjælper mig med at slappe af igen. Og så mødes vi 5-10 minutter, før vi går i gang, går op på scenen sammen, tager vores instrumenter på, og så er vi i gang.”

Santiano starter deres Doggerland Tour den 10. april – Find alle datoer HER! De besøger også Flensburg.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse