Roy Black: Det var selvmord!

Hvad skete der helt præcist natten til den 9. oktober 1991? Hvordan døde Roy Black egentlig i en alder af 48? I årtier kunne hans søn Torsten Höllerich simpelthen ikke slippe dette spørgsmål. I mellemtiden har han fundet et svar. Han afslører nu sandheden eksklusivt i NEUE POST: Det var selvmord!

Valgte han virkelig selvmord?

På den grå efterårsdag for 31 år siden var Roy Black, hvis rigtige navn var Gerhard Höllerich, taget helt alene til sin fiskerhytte i Bayern. “Hytten var kold, den var våd, og den var ved at blive revet ned. Der var intet tilbage indeni,” husker Torsten. “Han kunne være taget til sin bror Walter, som kun boede en halv time væk. Men han foretrak at tage hen til hytten. Det er ret mærkeligt.”

Næste morgen fandt bror Walter Roy livløs i den kolde, våde hytte. “Så vidt jeg husker, havde far 2,4 promille i blodet,” sagde Torsten. Ja, Roy Black drak meget ofte for meget, også denne aften. Desuden havde han alvorlige hjerteproblemer og havde været nødt til at gennemgå en alvorlig hjerteklapoperation. “På grund af sine hjerteproblemer måtte min far altid tage mange piller. Han havde altid et dusin piller i en lille pose som denne, som han skulle tage hver dag. Jeg mener, de var blodfortyndende.”

Kender hans nærmeste fortrolige hele sandheden?

Og så siger han højt, hvad der gør så ondt i hans eget hjerte: “Hvis man holder op med at tage disse piller, eller hvis man blander dem med en stor mængde alkohol, kan det være, at personen ved, at han ikke vil overleve den aften.”

Tror han virkelig, at hans far ønskede at dø? “Jeg vil sige det sådan her: Hvis du har 2,4 promille i blodet, og du har fået foretaget en hjerteklapoperation, og du skal tage et dusin piller hver dag, så tror jeg, at det er den perfekte dødbringende kombination.” 

Den officielle dødsårsag er den dag i dag hjertesvigt. Men der har altid været tvivl om, hvorvidt det rent faktisk var årsagen til den store sangeres alt for tidlige død. I et interview med NEUE POST for to år siden sagde hans manager Wolfgang Kaminski: “Ja, ja, ja, den officielle dødsårsag var hjertesvigt. Den officielle …” Kendte han allerede dengang den sørgelige sandhed? Den sandhed, som Roys søn nu har sagt højt? Selv om det gør ondt …

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse