Patrick Lindner, Vanessa Mai & Co. mod Florian Silbereisen: Schlagerstjernernes oprør

“Hvad sker der i det fredelige Schlagerland? Peter Kraus, Patrick Lindner, Vanessa Mai og et par andre tager kampen op imod schlagerentertaineren Florian Silbereisen! For meget magt. For lidt opmærksomhed. For meget gammeldags kammerateri. Og der er også uro i fanscenen. Schlager.de har lyttet nøje efter…

Patrick Lindner behøver ikke at lægge an på nogen

For et par dage siden talte Patrick Lindner med Schlager.de. Udover hans nye album (“All Deine Farben”) og turnéen “Die große Schlager Hitparade”, der starter den 19. januar, var emnet Florian Silbereisen. For Florian Silbereisens tv-shows finder sted uden Patrick Lindner. “Jeg er ikke en del af denne schlagerboble. Hvis jeg ikke bliver inviteret til Florian Silbereisen, så er det bare sådan, det er. Jeg kan klare mig uden. Jeg har succes. Jeg behøver ikke at banke på Florian Silbereisens dør. Jeg behøver ikke at henvende mig til nogen.” Selvfølgelig ville han ikke sige nej, hvis han fik en invitation til Florian Silbereisen. Lindner: “Der kan man trods alt nå ud til flere millioner. Men vi ville være nødt til først at sætte os ned sammen for at se, hvordan det ville gå. Jeg er bestemt ikke med på alt det pjat nu om dage.”

Vanessa Mai frygtede, at hun ville blive ruineret

I sin ARD-dokumentar “Mai Time Is New” gik Vanessa Mai i rette med Florian Silbereisens tv-shows. “Selv hvis alt går i vasken, kan jeg ikke gå derind igen. Jeg vil ikke have det mere,” afslørede Vanessa Mai i dokumentaren og tilføjede: “Det slår mig ihjel.” Showets producer Michael Jürgens siges også at have spillet en rolle i bruddet. Han anses for at være hjernen bag Silbereisen-programmerne. Det siges, at han har valgt tøj til hende. Der var angiveligt et manuskript til programmerne, som alle involverede skulle rette sig efter. Vanessa Mai: “En lille tåre skader heller ikke,” fik hun angiveligt at vide, da en aftalt optræden af hendes far Marino Mandekic blev planlagt til et Silbereisen-show i 2015.”

Peter Kraus vil ikke bare feste.

Peter Kraus er en Schlager-veteran. I begyndelsen af sidste år langede han ud efter Florian Silbereisen og hans showformat. Han savner de dage, hvor man bare gik derhen, “sang en eller to sange og måske gav et kort interview og snakkede om musik”, sagde Peter Kraus i “MusikWoche”. Han sagde også, at alt var “kalibreret til en fest”. Ifølge magasinet kan han ikke lide det. Peter Kraus: “Ser du, jeg fik lov til at optræde på Florian Silbereisens shows med alle mine tidligere udgivelser, men ikke med ‘Idole’-albummet. Der plejede at være mere variation i de store medier. Det vil jeg gerne have tilbage.”

Heintje kan ikke altid lide de samme mennesker

Hendrik Nikolaas Theodoor “Hein” Simons, bedre kendt som Heintje (“Mama”), klagede for to år siden i “Freizeit Heute” over, at “det altid er de samme mennesker, der er til Silbereisen”. Det var han virkelig irriteret over. Især fordi: “Kvalitetsmæssigt synger jeg lige op med nogle af de mennesker, der optræder der.” Ifølge Heintje skyldes det dog ikke Florian Silbereisen selv. Han “har heller ikke meget at sige om de medvirkende i sit program”.

Merle Kulenkampff mener, at Silbereisen er en marionetdukke.

Merle Kulenkampff (75), datter af værtslegenden Hans-Joachim Kulenkampff († 1998), har også fældet en sønderlemmende dom. I et interview sagde hun: “Han er en marionetdukke.” Hun kunne absolut ingenting stille op med den indfødte bayer og svigermors yndling. Silbereisen har ikke lært noget i de senere år. Hendes hårde dom: “Han har ikke ændret sig, siden han var ti år gammel og spillede harmonika på scenen. Han er forblevet den samme lille dreng.”

Schlagerfans kritiserer hans følsomhed.

Schlagerfans var hurtige til at kritisere Florian Silbereisens gæsteliste til Jürgen Drews’ “Schlagerfarvel” i begyndelsen af 2022. Der var næsten ingen ledsagere til “kongen af Mallorca” ved Jürgen Drews’ store farvel. I stedet bestod gæstelisten af kendte ansigter, som allerede havde optrådt ved det store schlagerjubilæum.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse