Patrick Lindner – Tilståelse: Så svært var hans liv, indtil han sprang ud

Patrick Lindner – fans elsker hans sange og hans glød, men der var en tid hvor han havde svært ved at smile offentligt. I 10 år var han nødt til at skjule, at han elsker mænd og levede et dobbeltliv hvor han holdt sin homoseksualitet hemmelig. Han sprang først offentligt ud i 1999. I et interview med “SWR4-Promitalk” fortalte Lindner om de udfordringer, han stod over for i denne periode.

Patrick fik sit gennembrud i 1989 med sangen “Die kloane Tür zum Paradies” og blev nummer to i “Grand Prix der Volksmusik”. Men mens han havde professionel succes, levede han et andet liv i sit privatliv. Lindner var homoseksuel, men det var der ingen, der fik lov at vide dengang.

Patrick Lindner sprang ud for sine forældre i en tidlig alder

“Jeg sprang ud over for mine forældre, da jeg var 18,” siger Patrick Lindner. Men det var først i 1999, at offentligheden fandt ud af det. I den periode måtte han leve et dobbeltliv og leve med konsekvenserne af at blive betragtet som en løgner af nogle mennesker. Man fik at vide, at man skulle holde sin mund.

“Så har man sine første succeser, og alt går rigtig godt. Så får man selvfølgelig at vide af alle de mennesker, man arbejder sammen med: ‘Hør her, du er ikke så åben med dine udtalelser her. Du fik at vide, at du skulle holde din kæft, hvilket selvfølgelig er utroligt svært i nogle situationer, og så at leve dette dobbeltliv og så skulle udholde slaget i ansigtet bagefter, når folk siger, at du har løjet for os hele tiden.”

I ti år var han “drømmesvigersønnen” for andre, lige indtil rygterne om hans forhold tog til – og Patrick Lindner, som har været gift med manager Peter Schäfer i årevis, kom ud af skabet. Patrick Lindner: “Mange kvinder og piger var dødtrætte og sagde: ‘Han har løjet for os hele tiden’. Det var en svær tid.”

I 2013 grundlagde Patrick Lindner “Patrick Lindner Stiftung”. Han erkendte, at mange mennesker stadig kæmper med selvmordstanker på grund af deres seksuelle orientering. Fonden står op for disse mennesker og ønsker at opmuntre dem til at tale om deres følelser.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x