Patrick Lindner om Florian Silbereisen: “Jeg behøver ikke henvende mig til nogen”

Patrick Lindner danser ikke til alle fester. Især ikke, når han ikke er inviteret. For eksempel til Florian Silbereisens “Feste”-shows. Han har fortalt Schlager.de, hvad Lindner synes om denne schlagerboble.

Patrick Lindner (63) burde have en recept til den våde, grå, kolde vinter. Den aktive ingrediens: hans nye dobbelt-cd “All Deine Farben”, som udkom i går. En titel, der er afledt af 2023-hittet af samme navn, som Lindner fortæller Schlager.de. Det lyder umiddelbart nøgternt, men coveret er ikke bare et coverbillede som alle andre. Det er bogstaveligt talt en refleksion af kunstneren. Det stråler blåt mod dig, Patrick Lindner smiler så strålende, at næsten solen selv ville have brug for solbriller. Det viser Patrick Lindners inderste jeg.

Patrick Lindner ønsker at være tæt på mennesker

Negative tanker, følelser? Ikke en chance. “Hvorfor skulle de det?” siger Patrick Lindner. “Jeg har været her i så lang tid nu. Så mange mennesker, der var omkring mig i denne branche, er forsvundet. Men ikke mig.” Patrick Linder har nu tilbragt 35 år på utallige scener, tæt nok til at kramme sit publikum. Eller i de mere klinisk rene tv-shows. “Jeg kan bedst lide rigtige koncerter. Det er der, man opdager, hvad folk vil have,” siger Patrick Lindner.

Og der ser ikke ud til at være nogen ende på hans lidenskabelige mission. Det virker underligt, når der går rygter om, at Patrick Lindner fører en skyggetilværelse i medierne. Som det for nylig skete i et interview. Det, der menes med det, er, at de virkelig store shows på tysk tv flimrer over skærmen uden ham. For eksempel Florian Silbereisen og hans “Feste”-shows.

Hvis jeg ikke bliver inviteret til Florian Silbereisen, så er det bare sådan, det er.

Patrick Lindner

Patrick Lindner er helt afslappet. “Jeg er ikke en del af denne schlagerboble. Hvis jeg ikke bliver inviteret til Florian Silbereisen, så er det bare sådan, det er. Jeg kan godt undvære det. Jeg har succes. Jeg behøver ikke at banke på Florian Silbereisens dør. Jeg behøver ikke at henvende mig til nogen.” For hans succes er hans mangfoldighed. RTL’s “Viva La Diva”-format, “Die Herzblut Aufgabe” på SAT.1, så hans sange som dækker en bred vifte, begyndende med hans mere folkelige schlagersange.

Lindner: “Som du kan se, er jeg ikke fastlåst i mine vaner. Det er derfor, jeg ikke har brug for de andre. Men selvfølgelig ville jeg ikke sige nej, hvis jeg fik en invitation til Florian Silbereisen. Der kan man trods alt nå ud til flere millioner. Men vi bliver nødt til at mødes på forhånd for at se, hvordan det vil gå. Jeg er i hvert fald ikke med på alt det pjat nu om dage.”

Flere og flere stjerner kritiserer Silbereisen

Hendrik “Heintje” Simon, Vanessa Mai, Peter Kraus og co. Nu også Patrick Lindner. Flere og flere stjerner kritiserer nu Silbereisens monopolstilling som showvært. Og Patrick Lindner ser også dette som et problem, som schlagerfans længe har kritiseret i de relevante fora på de sociale medier. Lindner: “Det er virkelig altid de samme mennesker, man ser i disse shows. Genren kan ikke udvikle sig på den måde. Heldigvis har jeg ikke noget med det at gøre.”

Patrick Lindner har sin scene. Snart er han tilbage sammen med tre andre store stjerner i branchen. Turnéen “Die große Schlager Hitparade”, som præsenteres af poptitanen Bernhard Brink, starter i Parchim den 19. januar. Deltager også: Peggie March og Claudia Jung.

Kilde: Schlager.de

Det skal du læse